Join us
Back
Workshops

Words | Amsterdam

VERLOPEN!

 

In deze acht workshops word je begeleid door de ervaren spoken word-artiesten Sandy Bosmans & Yahmani Blackman, die verbonden zijn aan Poetry Circle.

Leer als beginnende of gevorderde schrijver/dichter/poëet de stap van papier naar podium.

Ontwikkel je eigen schrijfstijl met Sandy Bosmans en jouw persoonlijke performance skills met Yahmani Blackman. Dit traject is direct jouw toegangskaart voor de auditiedag van Poetry Circle, hét landelijk platform voor spoken word-artiesten.

Data Workshop:
elke donderdag
23-9 / 30-9-2021
7-10 / 14-10 / 21-10 / 28-10-2021
4-11 / 11-11-2021
19:00 – 21:00
€25,-
Voor deelnemers van 15 t/m 25 jaar

Yahmani Blackman werd op 2 oktober 1989 geboren te Amsterdam. Als jong meisje speelde ze de hoofdrol in verschillende verhalen die zich in haar hoofd afspeelde. In de wereld om haar heen bleef ze vooral dat stille meisje in de hoek van de kamer. Op negenjarige leeftijd kwam ze in een theaterklas terecht en vond ze een kinderboek genaamd “Gekken Leven Langer”. Daarmee was het hek van de dam.

Yahmani rolde van de ene theaterproductie in de andere. Jeugdtheaterschool Zuidoost en onder andere de Engelenbak passeren de revue. Later begon ze steeds meer zelfgeschreven stukken te performen en presenteerde ze op verschillende festivals (Afrovibes, BlackMagicWoman, Bijlmer Boekt, GoGoGo Festival). In 2018 studeerde ze af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten waar ze haar ongetemde vertelkracht leerde schuren tegen de kaders van westerse theaterwetenschappen.

Yahmani Blackman is vandaag de dag presentatrice, theatermaker- en docent. Het creëren van de eigen norm (Gekken Leven Langer) en staan in de kracht van het individuele verhaal is wat zij ademt. Middels haar humor, ongegeneerde nieuwsgierig- en eerlijkheid lokt ze jong en oud mee in werelden die zich in ons hoofd afspelen en de buitenwereld waar we allemaal soms stil van worden.

Sandy Bosmans is zo iemand van wie je vermoedt dat ze net iets liever op het podium staat dan niet. Deze Ghanees-Nederlandse woordkunstenaar is nog jong maar ze treedt al jaren op. Ze heeft vaak meegedaan aan poetry slams en stond in 2016 in de halve finale van de NK Poetryslam. Sinds vier jaar maakt ze onderdeel uit van de Poetry Circle Nowhere en ze was ook onderdeel van Talentlab van het Bijlmerparktheater.

Ze organiseert sinds een jaar samen met een groep collega’s het platform Art Harder, een tweemaandelijkse zeer populaire spoken word avond in T’s, een theebar in Amsterdam West. En onlangs stond ze in de spoken word voorstelling Rauw (v/v) van Poetry Circle Nowhere en Lost Project, die door heel het land te zien was.  Zij is één van de jonge tekstschrijvers die geselecteerd zijn door het Fonds Podiumkunsten voor het traject #nieuwestukken.