Join us
Back
Performers

Derek Otte

Derek Otte (Rotterdam, 1988) schrijft versjes, verhalen en spoken word.

Na vele optredens in Nederland en Vlaanderen, werd zijn werk opgemerkt door radiozender FunX. Hier was hij van 2013 tot en met 2017 huisdichter van het programma CritiX. Dagelijks vatte hij de maatschappelijke discussies in deze show samen in rake teksten. Tussentijds debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving (uitgeverij Rorschach), die in 2017 werd opgevolgd door TOFLOF. In datzelfde jaar werd Derek verkozen en benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (voor 2017 en 2018). Van die termijn verscheen in 2018 de dichtbundel Woorden Zijn Daden, gevolgd door Miose (2020).  

Als docent van het door hem zelf opgezette en gedoceerde keuzevak Spoken Word, is Derek sinds 2015 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam. Losse lezingen en workshops gaf hij aan scholieren, studenten en docenten van o.a. de Pabo Hogeschool Leiden, het ROC van Amsterdam, Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 2012 tot 2019 organiseerde en presenteerde hij het woordkunstpodium Paginagroots in Theater Rotterdam. In opdracht werkte hij onder andere samen met Discovery Channel, Ben & Jerry’s, Nationale Nederlanden en KPN. 

Inmiddels heeft Derek Otte met zijn werk een bijzondere plek verworven in het Nederlandstalige letterenlandschap. Zijn woorden sieren verschillende gevels in Rotterdam en reiken tot in klaslokalen. Via Instagram genieten zowel zijn versjes als zijn video’s grote populariteit. Sinds 2018 is Derek ambassadeur van zowel het Familiehuis Daniël den Hoed als de Handen van Humanitas.