Join us
Back

Samenwerkingen

Workshops. Naast het Circle-traject biedt Poetry Circle ook verkorte trajecten of eenmalige workshops aan. Denk hierbij aan workshops op het gebied van schrijven en performance, maar zeker ook workshops over de geschiedenis van spoken word, coaching of privilege-training.

Producties. Van intieme festivalvoorstellingen tot wervelende theatershows, van humoristisch tot onroerend. Een vleugje traditie gemixt met wat nu speelt, moeilijke vraagstukken over identiteit en geschiedenis ontmoeten de poëtische taal die ze bespreekbaar maakt. Op onze pagina Programma vind je wat we maken en gemaakt hebben.

Programma’s op maat. Geïnteresseerd in een spoken word-bijdrage? Zoek je iemand die onder woorden kan brengen wat jij belangrijk vindt? Wil je je evenement kleur geven met een uniek optreden? Poetry Circle werkt graag met je samen om een match te vinden uit ons netwerk van spoken word-artiesten, woordkunstenaar, schrijvers en muzikanten.

Educatie. Poëzie op school saai? No way! Poetry Circle Nowhere produceert samen met productiehuis Nowhere schoolprojecten en workshoptrajecten waarin leerlingen op een interactieve en motiverende manier in contact komen met poëzie. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Joost van Kersbergen, hoofd educatie en talentontwikkeling bij Nowhere: joost@nowhere.nl.

Talentontwikkeling & professionalisering. Naast ons eigen talentontwikkelingstraject, werkt Poetry Circle Nowhere samen met verschillende organisaties die zich inzetten om makers te helpen bij het zetten van verdere stappen binnen het culturele veld. Poetry Circle probeert hiermee hun artiesten te ondersteunen bij de vervolgstap van talentontwikkeling naar het professionaliseren van hun makerschap.

WOLK is een talentenprogramma van Poetry Circle Nowhere, Watershed en Tilt. De drie organisaties werken in Noord-Brabant aan een werkklimaat voor schrijvers en woordkunstenaars.WOLK biedt hen twee jaar lang intensieve begeleiding en een plek om zich verder te ontwikkeling en verdiepen.

#NieuweStukken biedt schrijvers de kans om aan nieuw teksten te werken en hun eigen schrijverschap te ontwikkelen. De schrijvers worden begeleid door ervaren coaches en volgen workshops van De Tekstmederij. Elk jaar starten 10 nieuwe beginnende schrijvers aan dit traject. Poetry Circle is trotse partner van deze regeling.

Slow Writing Lab is een platform voor jong schrijftalent en biedt hen een masteropleiding in schrijven die in de Nederlandse educatie nog mist. Poetry Circle draagt voor dit project deelnemers aan.