Join us
Back

Amsterdam

De aanmeldingen voor seizoen 23/24 zijn gesloten.

Poetry Circle 020 is een workshoptraject in spoken word. Heb jij een passie voor schrijven? Sta je graag op het podium? Woon jij in Amsterdam of omgeving? Meld je dan aan voor Poetry Circle 020 en volg een half jaar lang elke dinsdagavond een workshop van vaste coaches Sandy Bosmans en Ozan Aydogan en wisselende gastdocenten.  

 

AUDITIES

Voor het begin van het workshopseizoen, doet iedereen auditie. Geen zorgen! Je hoeft nog geen perfecte spoken word-artiest of woordkunstenaar te zijn. De audities worden door de coach(es) gebruikt om een groep samen te stellen die goed bij elkaar past, zodat er in een veilige en uitdagende omgeving geleerd kan worden. De audities vinden plaats in november. Wil je meer weten over de audities? Klik dan hier.

WORKSHOPS

Elke week volgt de groep van ongeveer 15 deelnemers een les van hun vaste coach en wisselende gastdocenten. Tijdens deze lessen krijg je de handvatten toegereikt om je eerste stappen te zetten als spoken word-artiest: je schrijft teksten aan de hand van verschillende opdrachten en leert van de feedback van je coach en mede-deelnemers. Met je geschreven teksten stap je het podium op: je leert hoe je het podium gebruikt om jouw verhaal te vertellen. 

CIRCLE SESSIONS

Je podiumkunsten kan je meteen oefenen tijdens de Circle Sessions: dit zijn laagdrempelige podiumavonden waarop twee Poetry Circles bij elkaar op bezoek gaan. Als deelnemer sta je op de line-up van zo’n Circle Session: met een solo performance of juist met een gezamenlijk stuk. Deze avonden worden traditiegetrouw afgesloten met een open mic. Tijdens deze Circle Sessions doe je podiumervaring op en leer je andere spoken word-artiesten kennen. Zo bouw je meteen een beginnend netwerk op! 

REGIEFASE

Aan het einde van het seizoen werkt iedere Circle in 4 weken naar een eindproduct. Dit kan van alles zijn! Een voorstelling, een podcast, een bundel. Het eindproduct wordt gepresenteerd op het Poetry Circle Festival, de afsluiting van het Poetry Circle-seizoen. Ook wordt er geprobeerd nog extra presentatiemomenten te organiseren, zodat jullie eindproduct aan zoveel mogelijk mensen gepresenteerd kan worden.  

KICK OFF & FESTIVAL

Het Poetry Circle-seizoen wordt afgetrapt met een landelijke Kick Off dag in Productiehuis Nowhere in Amsterdam. Dit is het hoofdkantoor van Poetry Circle. Hier ontmoet je de andere deelnemers, het Poetry Circle-team en alle coaches en coördinatoren. Naast het kennismaken, volg je op deze dag ook meteen je eerste gastles. Dit jaar is de Kick Off op zaterdag 13 januari.  

Het Poetry Circle Festival is de afsluiting van het Poetry Circle seizoen. Hier presenteer elke Poetry Circle hun eindproduct. Ook is het een dag vol andere performances, workshops, lekker eten en, natuurlijk, een open mic. Dit jaar is het festival op één van de laatste zaterdagen van juni in een nog nader te bepalen stad.

COÖRDINATOR

Naast een vaste coach heeft ook elke Circle één of twee coördinatoren, die helpen met het organiseren van de Circle Sessions en het klaarmaken van de workshopruimtes. Tijdens het seizoen is deze coördinator jouw aanspreekpunt. Loop je ergens tegenaan? Wil je je afmelden voor een workshop? Heb je een vraag? Dan kan je bij je coördinator terecht. De coördinator beantwoordt al jouw vragen of zorgt dat ze op de goede plek terecht komen. De coördinator van Poetry Circle 020 is Tom van den Hoven.

AANMELDEN

Klinkt dit jou als poëzie in de oren? Meld je dan voor 4 november (let op! aanmeldingen openen pas op 2 oktober) aan voor Poetry Circle 23/24. Klik op de aanmeld knop, maak een Nowhere-account aan (of gebruik je al bestaande account), kies voor “aanmelden voor programma” en selecteer jouw lokale Circle!

LET OP: JE HOEFT PAS TE BETALEN NADAT JE BENT TOEGELATEN. IN EERSTE INSTANTIE IS HET EEN RESERVERING, OOK WANNEER HET BEDRAG VAN 120 EURO ERBIJ STAAT.  

Deelname aan Poetry Circle kost 120 euro, daar valt ook de landelijke Kick Off en het Poetry Circle Festival onder. Deelname aan de auditie is natuurlijk gratis.

Heb je nog vragen? Check dan onze FAQ-pagina. Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je mailen naar info@poetrycircle.nl en wij doen ons best je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Poetry Circle 020 is een samenwerking tussen Productiehuis Nowhere en Poetry Circle. 

COACHES

OZAN AYDOGAN

Opgroeiend in een familie van verhalenvertellers raakt Ozan Aydogan (1993) op jonge leeftijd gefascineerd door de kunst van de vertelling. De verhalen uit Oost-Turkije die zijn ouders hem vertellen voor het slapengaan, de oude sprookjesboeken die zijn moeder bij elkaar sprokkelt op vlooienmarkten en de levendige anekdotes die, vergezeld door de klanken van de saz en de zoete geur van raki, vanuit de woonkamer zijn slaapkamer bereiken. Getuige zijn van al deze verhalen wakkert in hem een interesse aan die zich nooit eerder aan hem openbaart. Het duurt dan ook niet lang voordat zijn eerste werken het daglicht zien. Dit zijn eerst rapteksten. Maar nadat Ozan op de middelbare school op aanraden van een vriend Lord Byron leest, begint hij gedichten te schrijven. Tussen deze twee stromen wordt het zaadje geplant dat later zal ontkiemen tot spoken word.

Na een paar jaar, tijdens zijn stage bij Artiance, een centrum voor de kunsten, ontmoet Ozan een nieuwe liefde; acteren. Terwijl hij zijn eerste voorstelling speelt, waarvoor hij direct alle liedjes schrijft en waaraan hij bijdraagt met mono- en dialogen, heeft hij zijn eerste ervaringen als toneelschrijver. Vanaf dat moment blijft hij verhalen vertellen. In samenwerking met High On Type en RAUM met zijn binaurale spoken word installatie Prachtige Wezens, in Athene met Dries Verhoeven’s Phobiarama, in de Videoland serie Baantjer waarin hij een gastrol speelt, in Parijs op het Wereldkampioenschap Poetry Slam – nadat hij in 2018 Nederlands Kampioen Poetry Slam wordt – en met een hoofdrol in Orkater’s De Vreemdeling waarmee hij speelt in schouwburgen door heel Nederland.

In 2022 was Ozan te zien in Robert Icke’s Judas van ITA en in de FC Bergman en ITA co-productie De Toverberg (naar het gelijknamige boek van Thomas Mann). Vanaf eind 2023 speelt hij in de voorstelling Augustus, Oklahoma van De Theateralliantie en Toneelgroep Maastricht Ook werkt Ozan aan zijn debuutroman die verwacht wordt te verschijnen in 2024.

Ozan is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

SANDY BOSMANS

Sandy Bosmans is zo iemand van wie je vermoedt dat ze net iets liever op het podium staat dan niet. Deze Ghanees-Nederlandse woordkunstenaar is nog jong maar ze treedt al jaren op. Ze heeft vaak meegedaan aan poetry slams en stond in 2016 in de halve finale van de NK Poetryslam. Sinds vier jaar maakt ze onderdeel uit van de Poetry Circle Nowhere en ze was ook onderdeel van Talentlab van het Bijlmerparktheater. Ze organiseert samen met een groep collega’s het platform Art Harder in Amsterdam West. En onlangs stond ze in de spoken word voorstelling Rauw (v/v) van Poetry Circle Nowhere en Lost Project, die door heel het land te zien was.