Join us
Back

Amsterdam

De aanmeldingen voor het seizoen 2021/22 zijn gesloten.

In het Productiehuis Nowhere, het pand waar het spoken word-avontuur van Poetry Circle begon, huist Poetry Circle 020.

Hier doet de groep verhaal over het dagelijks leven in de stad, beoefenen de deelnemers kritische rijm over actuele gebeurtenissen, of ontstaat er een spontaan gedicht die gisteravond, de liefde of het leven bezingt.  

Het woord vormt de basis van de kunst die Poetry Circle 020 leven in blaast. De deelnemers beklimmen verschillende lokale podia en krijgen de kans om heel Amsterdam te kleuren met hun talent. 

Poetry Circle 020 is tevens de eerste circle, waarvan Babs Gons de allereerste workshopmaster was. Onder andere Sjaan Flikweert, Mirte Hartland en Jörgen Gario zijn oud-deelnemers van deze eerste editie en zijn sindsdien uitgegroeid tot belangrijke spoken word-artiesten binnen de Nederlandse scene. 

Coaches | Steff Geelen & Roziena Salihu

Steff Geelen (1995) is schrijver en performer. In diens werk probeert Steff een theatrale taal te vinden voor ‘het tussenin’, als plek van ont-weten, fantasie en contradictie. Steff is sinds 2016 betrokken als woordkunstenaar en coach bij Poetry Circle Nowhere en van 2018-2019 volgde hen de vooropleiding voor jonge theatermakers bij Likeminds – De Factory.

Roziena Salihu begon in 2014 bij de Poetry Circle Nowhere als performend schrijver. Sindsdien betrad ze allerlei podia om haar woorden ten gehore te brengen. Nu, enkele jaren later, voelt ze zich voornamelijk een maker die uitstapjes doet naar verschillende kunstdisciplines waarin het woord altijd de basis blijft.