Join us
Back

AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL X POETRY CIRCLE

Poetry Circle en Amsterdam Fringe Festival werken al een aantal jaar samen. Amsterdam Fringe Festival toont ieder jaar in september 11 dagen lang een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent.

Meerdere Poetry Circle-makers hebben op Amsterdam Fringe hun (eerste) voorstellingen kunnen spelen. Poetry Circle stimuleert spoken word-artiesten met theaterambities om zich aan te melden en ondersteunt de geselecteerde makers waar nodig en mogelijk. Afgelopen jaren maakten en speelden onder andere Onias Landveld, Steff Geelen, Daniëlle Zawadi en Geoffrey van der Ven voorstellingen bij Amsterdam Fringe Festival.   

Amsterdam Fringe Festival
Er bestaan meer dan 250 Fringe festivals wereldwijd en ook Amsterdam heeft er één. Ieder jaar presenteert Amsterdam Fringe een multidisciplinair programma van ruim 60 kunstenaars, met uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een vrijhaven voor experiment en biedt een podium aan nieuwe makers en verhalen.  

Aanmelding en selectie
Amsterdam Fringe Festival werkt met een open inschrijving. Van half december t/m eind januari kan iedereen die dat wil zich inschrijven voor de open call. Dat doe je via het aanmeldformulier. In maart maakt het Fringe team uit alle aanmeldingen een selectie van zo’n 55 – 60 voorstellingen. De makers van de geselecteerde voorstellingen krijgen, naast een aantal speeldata tijdens het festival, ook praktische en inhoudelijke workshops in de aanloop naar het festival, over bijvoorbeeld fondsenwerving, marketing en netwerken. Heel handig voor beginnende makers!
Ook dit jaar zijn er weer makers van Poetry Circle die zich hebben aangemeld. Wij duimen voor hen!