Join us
Back

SLOW WRITING LAB X POETRY CIRCLE

In het Slow Writing Lab werken twaalf schrijftalenten uit Nederland en Vlaanderen een kalenderjaar lang aan een creatief onderzoek. Zij krijgen persoonlijke coaching, gezamenlijke workshops en een beurs om de volgende stappen te kunnen zetten in hun professionele praktijk.

In het Slow Writing Lab krijgt een groep talentvolle schrijvers de kans om zich op creatief en professioneel gebied verder te ontwikkelen. De talenten kiezen zelf hun onderwerp en project, en stellen een individueel programma samen met persoonlijke coaching en begeleiding. Voor het invullen van dit traject ontvangen alle deelnemers een beurs. Aan het begin van het traject worden de deelnemers gekoppeld aan een procescoach, die ze helpt het creatieve proces op te starten. Daarnaast bestaat het Lab ook uit maandelijkse gezamenlijke (werk)bijeenkomsten en masterclasses door professionals uit het schrijversvak, ingevuld door de betrokken opleidingen en organisaties. 

In Nederland bestaat er geen masteropleiding creatief schrijven. Om schrijvers te helpen hun beroepspraktijk te starten, werd in 2015 het Slow Writing Lab opgericht. Het Slow Writing Lab is een samenwerking tussen het Nederlands Letterenfonds, Literair Productiehuis Wintertuin en de schrijfopleidingen ArtEZ (Creative Writing), Gerrit Rietveld Academie (afdeling Beeld en Taal) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Writing for Performance)  

Je kunt je niet aanmelden voor het Slow Writing Lab. Het Letterenfonds nodigt de betrokken schrijfopleidingen uit om ieder twee afgestudeerde schrijvers aan te dragen voor het Lab. Daarnaast wordt een aantal organisaties buiten de kunstvakopleidingen gevraagd om talenten voor te dragen, waaronder Poetry Circle! De afgelopen jaren hebben we veel Poetry Circle-makers een plekje kunnen geven in het Slow Writing Lab. 

In januari 2024 is de negende editie van het Slow Writing Lab van start gegaan. Namens Poetry Circle doet dit jaar Mees van Rijswijk mee. Je leest meer over Mees, de andere deelnemers en de auteurs die eerder deelnamen op de website van het Slow Writing Lab.