Join us
Back

Haarlem

De aanmeldingen voor seizoen 23/24 zijn gesloten.

Poetry Circle 023 is een workshoptraject in spoken word. Heb jij een passie voor schrijven? Sta je graag op het podium? Woon jij in Haarlem of omgeving? Meld je dan aan voor Poetry Circle 023 en volg een half jaar lang elke dinsdagavond een workshop van vaste coaches Sjaan Flikweert en Zeinab El Bouni en wisselende gastdocenten.  

 

AUDITIES

Voor het begin van het workshopseizoen, doet iedereen auditie. Geen zorgen! Je hoeft nog geen perfecte spoken word-artiest of woordkunstenaar te zijn. De audities worden door de coach(es) gebruikt om een groep samen te stellen die goed bij elkaar past, zodat er in een veilige en uitdagende omgeving geleerd kan worden. De audities vinden plaats in november. Wil je meer weten over de audities? Klik dan hier.

WORKSHOPS

Elke week volgt de groep van ongeveer 15 deelnemers een les van hun vaste coach en wisselende gastdocenten. Tijdens deze lessen krijg je de handvatten toegereikt om je eerste stappen te zetten als spoken word-artiest: je schrijft teksten aan de hand van verschillende opdrachten en leert van de feedback van je coach en mede-deelnemers. Met je geschreven teksten stap je het podium op: je leert hoe je het podium gebruikt om jouw verhaal te vertellen. 

CIRCLE SESSIONS

Je podiumkunsten kan je meteen oefenen tijdens de Circle Sessions: dit zijn laagdrempelige podiumavonden waarop twee Poetry Circles bij elkaar op bezoek gaan. Als deelnemer sta je op de line-up van zo’n Circle Session: met een solo performance of juist met een gezamenlijk stuk. Deze avonden worden traditiegetrouw afgesloten met een open mic. Tijdens deze Circle Sessions doe je podiumervaring op en leer je andere spoken word-artiesten kennen. Zo bouw je meteen een beginnend netwerk op! 

REGIEFASE

Aan het einde van het seizoen werkt iedere Circle in 4 weken naar een eindproduct. Dit kan van alles zijn! Een voorstelling, een podcast, een bundel. Het eindproduct wordt gepresenteerd op het Poetry Circle Festival, de afsluiting van het Poetry Circle-seizoen. Ook wordt er geprobeerd nog extra presentatiemomenten te organiseren, zodat jullie eindproduct aan zoveel mogelijk mensen gepresenteerd kan worden.  

KICK OFF & FESTIVAL

Het Poetry Circle-seizoen wordt afgetrapt met een landelijke Kick Off dag in Productiehuis Nowhere in Amsterdam. Dit is het hoofdkantoor van Poetry Circle. Hier ontmoet je de andere deelnemers, het Poetry Circle-team en alle coaches en coördinatoren. Naast het kennismaken, volg je op deze dag ook meteen je eerste gastles. Dit jaar is de Kick Off op zaterdag 13 januari.  

Het Poetry Circle Festival is de afsluiting van het Poetry Circle seizoen. Hier presenteer elke Poetry Circle hun eindproduct. Ook is het een dag vol andere performances, workshops, lekker eten en, natuurlijk, een open mic. Dit jaar is het festival op één van de laatste zaterdagen van juni in een nog nader te bepalen stad.

COÖRDINATOR

Naast een vaste coach heeft ook elke Circle één of twee coördinatoren, die helpen met het organiseren van de Circle Sessions en het klaarmaken van de workshopruimtes. Tijdens het seizoen is deze coördinator jouw aanspreekpunt. Loop je ergens tegenaan? Wil je je afmelden voor een workshop? Heb je een vraag? Dan kan je bij je coördinator terecht. De coördinator beantwoordt al jouw vragen of zorgt dat ze op de goede plek terecht komen.

AANMELDEN

Klinkt dit jou als poëzie in de oren? Meld je dan voor 4 november (let op! aanmeldingen openen pas op 2 oktober) aan voor Poetry Circle 23/24. Klik op de aanmeld knop, maak een Nowhere-account aan (of gebruik je al bestaande account), kies voor “aanmelden voor programma” en selecteer jouw lokale Circle! 

LET OP: JE HOEFT PAS TE BETALEN NADAT JE BENT TOEGELATEN. IN EERSTE INSTANTIE IS HET EEN RESERVERING, OOK WANNEER HET BEDRAG VAN 120 EURO ERBIJ STAAT.

Deelname aan Poetry Circle kost 120 euro, daar valt ook de landelijke Kick Off en het Poetry Circle Festival onder. Deelname aan de auditie is natuurlijk gratis.

Heb je nog vragen? Check dan onze FAQ-pagina. Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je mailen naar info@poetrycircle.nl en wij doen ons best je zo snel mogelijk te beantwoorden.   

Poetry Circle 023 is een samenwerking tussen Schuur en Poetry Circle. 

COACHES

ZEINAB EL BOUNI

Zeinab El Bouni (1990) debuteerde in 2018 met En ze leefde nog bij uitgeverij Rorschach, samen met 5 andere dichters. Ze is één van de drijvende krachten achter Art Harder, een platform voor woordkunstenaars waar verschillende kunstdisciplines worden samengebracht. Ze trad ook op in de theaterwereld met de spoken word voorstelling Rauw (v/v) van Poetry Circle Nowhere en Lost Project. Door het Letterenfonds werd ze geselecteerd om deel uit te maken van Slow Writing Lab 2019/2020. Daaropvolgend, in 2021, was zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de kunst. 

SJAAN FLIKWEERT

Sjaan Flikweert is interdisciplinair podiumkunstenaar. Ze maakt spoken word poëzie, muziek, dans, theater en film. Ze is al ruim 12 jaar actief podiumkunstenaar in binnen- en buitenland. Ze was te lezen in de bloemlezing HARD OP en ze is in Tirade gepubliceerd. Ze heeft o.a. voor Poetry Circle, AYA, de Gasten, Bühnenbiest, Rover company, Silbersee, Nanoek en Dox gewerkt. Ze heeft de audiovisuele dichtbundels ergens thuis en de ruimte ertussen (Nominatie Lonely Wolf Festival en NPF) en De werkelijkheid heeft mij niet nodig (geselecteerd voor NFF en NPF) gemaakt. Ze organiseert BYMEKAAR, een twee maandelijks podium voor improvisatie in Splendor Amsterdam.

Foto: Richard Beukelaar