Join us
Back

POETRY INTERNATIONAL X POETRY CIRCLE

7 JUNI

ROTTERDAM

MEER PRAKTISCHE INFORMATIE VOLGT SNEL

BESTEL HIER TICKETS VOOR HET FESTIVAL

Vier makers van Get Lit uit Los Angeles en vier makers uit Poetrry Circle Rotterdam werken in het kader van het Two Cities Exchange Project aan een presentatie voor het Poetry Circle International Festival op 7 juni.  

“It was the best of times, it was the worst of times”. Met deze tekst trapt Charles Dickens zijn boek genaamd Tale of Two Cities af. In dit project zullen vier makers uit Poetry Circle Rotterdam samen met vier makers uit Get Lit Los Angeles een werk maken over de twee steden. Wat zijn de overeenkomsten, wat zijn de verschillen en weten ze elkaar überhaupt te begrijpen? Dat wordt in dit project uitgezocht en gepresenteerd op 7 juni tijdens het Poetry International Festival.

Vanuit Poetry Circle doen makers Benzokarim, Soraya, Jackie Ashkin en Luc Howie Duzzith mee aan dit project.

Poetry International Festival  

Poetry International is vooral bekend via het jaarlijkse Poetry International Festival dat sinds 1970 de top van de internationale poëzie naar Rotterdam haalt en aan een grote schare liefhebbers presenteert. Naast het jaarlijkse festival beschikken we over een grote online poëziecollectie Poetry Archives, waar zo’n 1200 dichters en 11.000 gedichten van over de hele wereld te vinden zijn. Sinds 2002 worden alle festivaldichters en hun werk daar ook in opgenomen. En Poetry International ziet het als belangrijke taak om de kracht, kwaliteit en veelzijdigheid van de Nederlandstalige poëzie ook internationaal te laten zien; ruim 100 Nederlandstalige dichters zijn hier terug te vinden (#Explore Dutch Poetry). 

Get Lit
Get Lit werd in 2006 in Los Angeles opgericht door Diane Luby Lane om geletterdheid te vergroten, jongeren kracht te geven en gemeenschappen te stimuleren door middel van poëzie. Get Lit begon met een show waarin Diane toerde met de internationaal gevierde dichter Jimmy Santiago Baca, en veranderde het in een curriculum dat jongeren transformeerde in dichters en makers. 

A Tale of Two Cities is het tweede project dat Poetry Circle en Poetry International samen oppakken. In 2023 presenteerde Poetry Circle 010 hun eindpresentatie op het Poetry International Festival.