Join us
Back

#NIEUWESTUKKEN X POETRY CIRCLE

Tien talentvolle schrijvers van wie we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia, krijgen in #NieuweStukken de middelen om een nieuwe toneeltekst te schrijven.

Sinds 2020 starten ieder jaar 10 nieuwe beginnende schrijvers aan #NieuweStukken. Poetry Circle is een trotse partner van deze regeling en draagt ieder jaar talentvolle makers aan. In 2023 deden Daniëlle Zawadi en Steff Geelen namens Poetry Circle mee aan dit traject. 

 #NieuweStukken is een subsidieregeling van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds. Het traject biedt talentvolle schrijvers de kans om in acht maanden een nieuwe theatertekst te schrijven en hun schrijverschap te ontwikkelen. De schrijvers krijgen een beurs, worden begeleid door een schrijfcoach en volgen workshops van professionals uit het veld. Aan het einde van het traject worden fragmenten uit de geschreven teksten opgevoerd door professionele acteurs. 

Aan #NieuweStukken deden vanuit Poetry Circle eerder mee: Steff Geelen, Daniëlle Zawadi, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz, Roziena Salihu, Onias Landveld, Sandy Bosmans en Stokely Dichtman. 

#NieuweStukken wordt uitgevoerd door Het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. Daarbij wordt samengewerkt met organisaties die ervaring hebben met het produceren van theaterteksten en talentontwikkeling van schrijvers. De betrokken organisaties zijn: Bijlmer Parktheater, El Hizjra, Explore the North, Filling the Gap, Mensen Zeggen Dingen, Poetry Circle en Theater Zuidplein. 

Video door Jeroen van de Bovenkamp & Jurjen Jellema