Join us
Back

Tilburg

De aanmeldingen voor seizoen 22/23 zijn gesloten.

Poetry Circle 013 is een workshoptraject in spoken word. Heb jij een passie voor schrijven? Sta je graag op het podium? Woon jij in Tilburg of omgeving? Meld je dan aan voor Poetry Circle 013 en volg een half jaar lang elke dinsdagavond een workshop van een vaste coach en wisselende gastdocenten.  

 

AUDITIES

Voor het begin van het workshopseizoen, doet iedereen auditie. Geen zorgen! Je hoeft nog geen perfecte spoken word-artiest of woordkunstenaar te zijn. De audities worden door de coach(es) gebruikt om een groep samen te stellen die goed bij elkaar past, zodat er in een veilige en uitdagende omgeving geleerd kan worden. De audities vinden plaats in november.

WORKSHOPS

Elke week volgt de groep van ongeveer 15 deelnemers een les van hun vaste coach en wisselende gastdocenten. Tijdens deze lessen krijg je de handvaten toegereikt om je eerste stappen te zetten als spoken word-artiest: je schrijft teksten aan de hand van verschillende opdrachten en leert van de feedback van je coach en mede-deelnemers. Met je geschreven teksten stap je het podium op: je leert hoe je het podium gebruikt om jouw verhaal te vertellen. 

CIRCLE SESSIONS

Je podiumkunsten kan je meteen oefenen tijdens de Circle Sessions: dit zijn laagdrempelige podiumavonden waarop twee Poetry Circles bij elkaar op bezoek gaan. Als deelnemer sta je op de line-up van zo’n Circle Session: met een solo performance of juist met een gezamenlijk stuk. Deze avonden worden traditiegetrouw afgesloten met een open mic. Tijdens deze Circle Sessions doe je podiumervaring op en leer je andere spoken word-artiesten kennen. Zo bouw je meteen een beginnend netwerk op! 

REGIEFASE

Aan het einde van het seizoen werkt iedere Circle in 4 weken samen met een regisseur naar een eindproduct. Dit kan van alles zijn! Een voorstelling, een podcast, een bundel. Het eindproduct wordt gepresenteerd op het Poetry Circle Festival, de afsluiting van het Poetry Circle-seizoen. Ook wordt er geprobeerd nog extra presentatiemomenten te organiseren, zodat jullie eindproduct aan zoveel mogelijk mensen gepresenteerd kan worden.  

KICK OFF & FESTIVAL

Het Poetry Circle-seizoen wordt afgetrapt met een landelijke Kick Off dag in Productiehuis Nowhere in Amsterdam. Dit is het hoofdkantoor van Poetry Circle. Hier ontmoet je de andere deelnemers, het Poetry Circle-team en alle coaches en coördinatoren. Naast het kennismaken, volg je op deze dag ook meteen je eerste gastles. Dit jaar is de Kick Off op zaterdag 14 januari.  

Het Poetry Circle Festival is de afsluiting van het Poetry Circle seizoen. Hier presenteer elke Poetry Circle hun eindproduct. Ook is het een dag vol andere performances, workshops, lekker eten en, natuurlijk, een open mic. Dit jaar is het festival op zaterdag 24 juni in een nog nader te bepalen stad.

COÖRDINATOR

Naast een vaste coach heeft ook elke Circle één of twee coördinatoren, die helpen met het organiseren van de Circle Sessions en het klaarmaken van de workshopruimtes. Tijdens het seizoen is deze coördinator jouw aanspreekpunt. Loop je ergens tegenaan? Wil je je afmelden voor een workshop? Heb je een vraag? Dan kan je bij je coördinator terecht. De coördinator beantwoordt al jouw vragen of zorgt dat ze op de goede plek terecht komen. De coördinator van Poetry Circle 013 is Suzanne Krijger.

Poetry Circle 013 is een samenwerking tussen Theater de Nieuwe Vorst en Poetry Circle. 

COACHES 

Karlijn Vlaardingerbroek

Karlijn Vlaardingerbroek (1990) woont in Tilburg en studeerde in 2015 af als docent beeldende kunst en vormgeving. Na haar afstuderen was zij drie seizoenen lang lid van Poetry Circle 013. In 2020 gaf Karlijn samen met Kristel Peijnenborg de duo-dichtbundel ‘Ik schrijf, ik schrijf wat jij niet ziet’ uit. Een speelse en kunstzinnige uitgave over dwalen en gissen, guilty pleasures, buiten de lijntjes kleuren, tongen en de liefde voor zelfexpressie. 

Momenteel volgt Karlijn naast haar baan als ckv docent de opleiding tot docent creatief schrijven bij Dactylus, academie voor schrijfdocenten. Ze kijkt er naar uit om samen met Lynne Kuijer Poetry Circle 013 te mogen coachen. 

Lynne Kuijer

Lynne Else Eugenie Kuijer (1989) raakte op de basisschool nieuwsgierig naar het podium, ging op theaterles en ontdekte zo op 11-jarige leeftijd de kracht van de verbeelding. Ze studeerde mbo-theater in Tilburg, met veel liefde voor de zangstem, en volgde daarnaast de opleiding voor theater/televisie bij Josja Hamann in Amsterdam en Frankrijk. Na haar afstuderen op het mbo vervolgde ze haar studie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting theaterdocent/maker. Waar ze niet alleen kon verdiepen als actrice, maar ook zichzelf ontdekte als maakster. Lynne ontwikkelde daar de liefde voor het overdragen van haar kennis en kunde van podiumvaardigheden. Lynne (salsa-)danst, zingt (jazz/kleinkunst) en schrijft nog steeds. En is sinds 2018 mama van het mooiste kind op de wereld, maar echt, vraag er maar eens naar!