Join us
Back

Tilburg

De aanmeldingen voor seizoen 23/24 zijn gesloten.

 

Poetry Circle 013 is een workshoptraject in spoken word. Heb jij een passie voor schrijven? Sta je graag op het podium? Woon jij in Tilburg of omgeving? Meld je dan aan voor Poetry Circle 013 en volg een half jaar lang elke dinsdagavond een workshop van een vaste coaches Joost van Kersbergen en  Houda Bibouda en wisselende gastdocenten.  

 

AUDITIES

Voor het begin van het workshopseizoen, doet iedereen auditie. Geen zorgen! Je hoeft nog geen perfecte spoken word-artiest of woordkunstenaar te zijn. De audities worden door de coach(es) gebruikt om een groep samen te stellen die goed bij elkaar past, zodat er in een veilige en uitdagende omgeving geleerd kan worden. De audities vinden plaats in november. Wil je meer weten over de audities? Klik dan hier.

WORKSHOPS

Elke week volgt de groep van ongeveer 15 deelnemers een les van hun vaste coach en wisselende gastdocenten. Tijdens deze lessen krijg je de handvatten toegereikt om je eerste stappen te zetten als spoken word-artiest: je schrijft teksten aan de hand van verschillende opdrachten en leert van de feedback van je coach en mede-deelnemers. Met je geschreven teksten stap je het podium op: je leert hoe je het podium gebruikt om jouw verhaal te vertellen. 

CIRCLE SESSIONS

Je podiumkunsten kan je meteen oefenen tijdens de Circle Sessions: dit zijn laagdrempelige podiumavonden waarop twee Poetry Circles bij elkaar op bezoek gaan. Als deelnemer sta je op de line-up van zo’n Circle Session: met een solo performance of juist met een gezamenlijk stuk. Deze avonden worden traditiegetrouw afgesloten met een open mic. Tijdens deze Circle Sessions doe je podiumervaring op en leer je andere spoken word-artiesten kennen. Zo bouw je meteen een beginnend netwerk op! 

REGIEFASE

Aan het einde van het seizoen werkt iedere Circle in 4 weken samen naar een eindproduct. Dit kan van alles zijn! Een voorstelling, een podcast, een bundel. Het eindproduct wordt gepresenteerd op het Poetry Circle Festival, de afsluiting van het Poetry Circle-seizoen. Ook wordt er geprobeerd nog extra presentatiemomenten te organiseren, zodat jullie eindproduct aan zoveel mogelijk mensen gepresenteerd kan worden.  

KICK OFF & FESTIVAL

Het Poetry Circle-seizoen wordt afgetrapt met een landelijke Kick Off dag in Productiehuis Nowhere in Amsterdam. Dit is het hoofdkantoor van Poetry Circle. Hier ontmoet je de andere deelnemers, het Poetry Circle-team en alle coaches en coördinatoren. Naast het kennismaken, volg je op deze dag ook meteen je eerste gastles. Dit jaar is de Kick Off op zaterdag 13 januari.  

Het Poetry Circle Festival is de afsluiting van het Poetry Circle seizoen. Hier presenteer elke Poetry Circle hun eindproduct. Ook is het een dag vol andere performances, workshops, lekker eten en, natuurlijk, een open mic. Dit jaar is het festival in één van de zaterdagen van juni.

COÖRDINATOR

Naast een vaste coach heeft ook elke Circle één of twee coördinatoren, die helpen met het organiseren van de Circle Sessions en het klaarmaken van de workshopruimtes. Tijdens het seizoen is deze coördinator jouw aanspreekpunt. Loop je ergens tegenaan? Wil je je afmelden voor een workshop? Heb je een vraag? Dan kan je bij je coördinator terecht. De coördinator beantwoordt al jouw vragen of zorgt dat ze op de goede plek terecht komen. De coördinator van Poetry Circle 013 is Hosna Rauofi.

AANMELDEN

Klinkt dit jou als poëzie in de oren? Meld je dan voor 4 november (let op! aanmeldingen openen pas op 2 oktober) aan voor Poetry Circle 23/24. Klik op de aanmeld knop, maak een Nowhere-account aan (of gebruik je al bestaande account), kies voor “aanmelden voor programma” en selecteer jouw lokale Circle! 

LET OP: JE HOEFT PAS TE BETALEN NADAT JE BENT TOEGELATEN. IN EERSTE INSTANTIE IS HET EEN RESERVERING, OOK WANNEER HET BEDRAG VAN 120 EURO ERBIJ STAAT.

Deelname aan Poetry Circle kost 120 euro, daar valt ook de landelijke Kick Off en het Poetry Circle Festival onder. Deelname aan de auditie is natuurlijk gratis.

Heb je nog vragen? Check dan onze FAQ-pagina. Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je mailen naar info@poetrycircle.nl en wij doen ons best je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Poetry Circle 013 is een samenwerking tussen Theater de Nieuwe Vorst en Poetry Circle. 

DE COACHES:

JOOST VAN KERSBERGEN

Joost van Kersbergen is woordkunstenaar; hij werkt met ‘de breedste zin van het woord’. Met wortels in Hiphop ontwikkelde hij zijn liefde voor het vertellen en overdragen van verhalen in een multidisciplinair kunstenaarsschap. Hij vertelt, rapt, maakt liedjes, spoken word performances, interactieve installaties en voorstellingen, en schrijft poëtische impressies bij evenementen en gelegenheden. Hij speelde onder andere op Oerol, de Parade en Lowlands en was een aantal jaar huisdichter van het radioprogramma Spoken op FunX. Een rode draad in Joost zijn werkzaamheden is onderwijs. Hij geeft al meer dan twintig jaar gepassioneerd les aan- en coacht, zowel beginnende als gevorderde schrijvers en performers.

HOUDA BIBOUDA

Houda (1992) is multidisciplinair spoken word artiest, schrijft, treedt op, coördineert, produceert, ontwikkelt concepten, coached en host en schrijft onder het pseudoniem Tough and Vulnerable. De kracht in Houda’s voordrachten is dat zij zonder angst haar kwetsbaarheid toont. Zij zet zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken door safe space events te organiseren en startte de anti-racisme actiegroep For Our Community in Tilburg. Op het podium legt ze krachtig de vinger op de zere plek en is op dit moment bezig met Slow Writing Lab. 

Foto credits: Rashif Oehlers