Join us
Back
Workshops

NOWHERE X POETRY CIRCLE: SPOKEN WORD

In het FALL-seizoen 2024 van Nowhere starten de nieuwe workshop! Houd hiervoor onze website en Instagram in de gaten. Deze workshopreeks is bedoeld voor jonge makers tussen de 15 en 27 jaar.

Elk jaar organiseren we in samenwerking met Productiehuis Nowhere een reeks spoken word-workshops van 8 weken. Dit is het “voortraject” van Poetry Circle 020: zo kan je proeven of Poetry Circle wat voor jou is. Maar de reeks kan ook los gevolgd worden, zonder door te stromen naar de audities voor Poetry Circle 020, voor iedereen die zich wil ontwikkelen in spoken word!

Doe mee met het voortraject van Poetry Circle!

In deze acht workshops word je begeleid door de ervaren spoken word-artiesten Benzokarim die verbonden is aan Poetry Circle. Leer als beginnende of gevorderde schrijver/dichter/poëet de stap van papier naar podium.

Ontwikkel je eigen schrijfstijl en jouw persoonlijke performance skills. Dit traject is direct jouw toegangskaart voor de auditiedag van Poetry Circle, hét landelijk platform voor spoken word-artiesten.

 

 

Benzokarim (1996) is een spoken word-artiest en dichter. Karim ontroert al nog voordat hij heeft gesproken. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds’ Slow Writing lab, en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Verder is hij coach bij Poetry Circle en redacteur bij Mensen Zeggen Dingen. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border festival, Read My World en Opera Forward Festival, is hij op 18 november 2022 gedebuteerd met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.