Join us
Back

Den Haag

De aanmeldingen voor seizoen 22/23 zijn gesloten.

Poetry Circle 070 is een workshoptraject in spoken word. Heb jij een passie voor schrijven? Sta je graag op het podium? Woon jij in Den Haag of omgeving? Meld je dan aan voor Poetry Circle 070 en volg een half jaar lang elke woensdagavond een workshop van vaste coaches Dorothy Blokland en Daniëlle Zawadi en wisselende gastdocenten.  

 

AUDITIES

Voor het begin van het workshopseizoen, doet iedereen auditie. Geen zorgen! Je hoeft nog geen perfecte spoken word-artiest of woordkunstenaar te zijn. De audities worden door de coach(es) gebruikt om een groep samen te stellen die goed bij elkaar past, zodat er in een veilige en uitdagende omgeving geleerd kan worden. De audities vinden plaats in november.

WORKSHOPS

Elke week volgt de groep van ongeveer 15 deelnemers een les van hun vaste coach en wisselende gastdocenten. Tijdens deze lessen krijg je de handvaten toegereikt om je eerste stappen te zetten als spoken word-artiest: je schrijft teksten aan de hand van verschillende opdrachten en leert van de feedback van je coach en mede-deelnemers. Met je geschreven teksten stap je het podium op: je leert hoe je het podium gebruikt om jouw verhaal te vertellen. 

CIRCLE SESSIONS

Je podiumkunsten kan je meteen oefenen tijdens de Circle Sessions: dit zijn laagdrempelige podiumavonden waarop twee Poetry Circles bij elkaar op bezoek gaan. Als deelnemer sta je op de line-up van zo’n Circle Session: met een solo performance of juist met een gezamenlijk stuk. Deze avonden worden traditiegetrouw afgesloten met een open mic. Tijdens deze Circle Sessions doe je podiumervaring op en leer je andere spoken word-artiesten kennen. Zo bouw je meteen een beginnend netwerk op! 

REGIEFASE

Aan het einde van het seizoen werkt iedere Circle in 4 weken samen met een regisseur naar een eindproduct. Dit kan van alles zijn! Een voorstelling, een podcast, een bundel. Het eindproduct wordt gepresenteerd op het Poetry Circle Festival, de afsluiting van het Poetry Circle-seizoen. Ook wordt er geprobeerd nog extra presentatiemomenten te organiseren, zodat jullie eindproduct aan zoveel mogelijk mensen gepresenteerd kan worden.  

KICK OFF & FESTIVAL

Het Poetry Circle-seizoen wordt afgetrapt met een landelijke Kick Off dag in Productiehuis Nowhere in Amsterdam. Dit is het hoofdkantoor van Poetry Circle. Hier ontmoet je de andere deelnemers, het Poetry Circle-team en alle coaches en coördinatoren. Naast het kennismaken, volg je op deze dag ook meteen je eerste gastles. Dit jaar is de Kick Off op zaterdag 14 januari.  

Het Poetry Circle Festival is de afsluiting van het Poetry Circle seizoen. Hier presenteer elke Poetry Circle hun eindproduct. Ook is het een dag vol andere performances, workshops, lekker eten en, natuurlijk, een open mic. Dit jaar is het festival op zaterdag 24 juni in een nog nader te bepalen stad.

COÖRDINATOR

Naast een vaste coach heeft ook elke Circle één of twee coördinatoren, die helpen met het organiseren van de Circle Sessions en het klaarmaken van de workshopruimtes. Tijdens het seizoen is deze coördinator jouw aanspreekpunt. Loop je ergens tegenaan? Wil je je afmelden voor een workshop? Heb je een vraag? Dan kan je bij je coördinator terecht. De coördinator beantwoordt al jouw vragen of zorgt dat ze op de goede plek terecht komen. De coördinatoren van Poetry Circle 070 zijn Hasan Gök en Cleo Vermuyen.

AANMELDEN

Klinkt dit jou als poëzie in de oren? Meld je dan voor 1 november aan voor Poetry Circle 22/23. Klik op de aanmeld knop, maak een Nowhere-account aan (of gebruik je al bestaande account), kies voor “aanmelden voor programma” en selecteer jouw lokale Circle! 

Deelname aan Poetry Circle kost 120 euro, daar valt ook de landelijke Kick Off en het Poetry Circle Festival onder. Deelname aan de auditie is natuurlijk gratis.

Heb je nog vragen? Mail dan naar info@poetrycircle.nl en wij doen ons best je zo snel mogelijk te beantwoorden.   

Poetry Circle 070 is een samenwerking tussen Huis van Gedichten en Poetry Circle. 

Coaches

Daniëlle Zawadi

Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie: geboren in de Democratische Republiek Congo maar opgegroeid in Nederland. Zawadi kaart onderwerpen aan die over haar bi-culturele achtergrond gaan, over vriendschap en ouder worden. Ze heeft werken op verschillende literaire platforms gepubliceerd en debuteerde op haar 12e met ‘Zoiets noemen we Ruzie’. In 2021 debuteerde ze in de theater wereld met haar one-woman show ‘Alstublieft, Zawadi’ – gespeeld op het Amsterdam Fringe Festival en The Black Achievement Month Den Haag. Wegens haar passie voor schrijven initieerde ze een platform voor woordkunst in Den Haag: Het Zwarte Schaap. Daarnaast was zij deelnemer van het Letterenfonds’ Slow Writing Lab.

Dorothy Blokland

Dorothy Blokland (1985) studeerde in 2014 af aan de academie voor theater in Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk.  

In 2015 heeft zij een bewerking gemaakt van de monoloog “De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet” naar het boek van Surinaamse schrijver Clark Accord.  

Het ontwikkelen van nieuwe teksten aan de hand van persoonlijke verhalen is een vorm die Blokland blijft gebruiken in haar werk.  

Sinds 2017 staat ze regelmatig met Yahmani Blackman op het podium,  samen vormen ze het theater duo Blakman&Blokland. Te zien in “Wij gaan het hebben over haar” en “Anansi en de nieuwe wereld. De duo was genomineerd voor de BNG-bank prijs in 2019 en Blokland won een zilveren krekel voor haar rol in Anansi en de nieuwe wereld. 

Sinds 2014 is zij als spokenword artiest actief binnen Poetry Circle.  

Het werk van Blokland bevat altijd sporen van spokenword, theater en film. Geïnspireerd door haar eigen leven, vertelt ze verhalen over een trotse zwarte vrouw die zich een weg probeert te banen in een harde wereld.