Join us
Back

WOLK

WOLK 23/24 is in volle gang. Houd onze website en socials in de gaten voor de volgende aanmeldronde.

WOLK is de Talenthub Letteren van Noord-Brabant, een gezamenlijk talentontwikkelingstraject van literaire organisaties Tilt, Poetry Circle, Watershed, Papieren Helden en Uitgeverij Lebowski.

Talentvolle schrijvers die een link met Noord-Brabant hebben, biedt WOLK anderhalf jaar lang intensieve begeleiding en een plek om zich te ontwikkelen en te verdiepen. Zo werken ze met een vaste groep mentoren, krijgen ze redactie op nieuwe teksten, aanvullend advies en ondersteuning van specialisten en (bekende) schrijvers, gaan ze op residentie en presenteren de deelnemers aan het einde van het traject hun actuele werk tijdens een live-event en in een gezamenlijke publicatie. 

Het schrijversvak is veelzijdig, daarom de deelnemers aan WOLK ook. Schrijvers werken onder meer aan romans, spoken word-performances, korte verhalen, essays, scenario’s en podcasts. Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen het literaire veld, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk. De unieke identiteit en stem van iedere maker is het vertrekpunt van het traject.  

Voor wie is WOLK? 

WOLK is voor schrijvers, performers en makers bij wie het woord centraal staat. Makers met ambitie, geboren of woonachtig in Brabant, (semi-) professioneel of met tenminste al enige ervaring en met voldoende tijd en focus om dit avontuur aan te gaan. 

Poetry Circle x WOLK 

Als partner van WOLK, denkt Poetry Circle mee over het programma, de invulling en de mentoren van WOLK. Bovendien mag Poetry Circle talenten aandragen voor het ontwikkeltraject. (Oud-)deelnemers uit onze circles in Tilburg en Eindhoven, of andere makers die een link met Noord-Brabant hebben, komen hiervoor in aanmerking. In WOLK 2023-2024 zitten bijvoorbeeld PC040-coach Peer Roosen, en oud-deelnemers van Poetry Circle of Full Circle McKenna Faulkner, David Alberti en Trijntje van de Wouw. Je leest hier meer over alle deelnemers.  

Contact 

Poetry Circle deelnemers die interesse hebben in WOLK, kunnen contact opnemen met Lin An, artistiek producent van Poetry Circle. Heb je vragen over het traject, dan kun je contact opnemen met Mirjam van Dijk, de coördinator van WOLK via mirjam@stichtingwatershed.nl