Join us
Back
Events

Poetry Circle Manifestatie | Dynamo, Eindhoven

POETRY CIRCLE MANIFESTATIE 2024

@ DYNAMO, EINDHOVEN

12:00-22:00

Op 29 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Poetry Circle Manifestatie: dé dag waarop we spoken word vieren in één van de Circle-steden in Nederland. Dit jaar in Dynamo, de thuisbasis van Poetry Circle Eindhoven. Kom kijken naar de eindpresentaties van alle Circles en nog veel meer toffe programmering rond het gesproken en geschreven woord! 

Er was eens… een hoopvol begin. Er waren beloftes en toekomstperspectieven. Er was de zweterige geur van avontuur, het uitzicht van het onbekende. Er was een wereld vol verhalen om te vertellen. Er was en er is en er zal zijn en aan het einde komt het allemaal goed. Toch? Als kind droomden we allemaal van een goed einde zoals we in sprookjes zien; de slechterik verslagen, de prins(es) gered, nieuwe vrienden gemaakt. Eind goed, al goed. Maar komt het allemaal wel goed? Wat is goed (ik wil niet door een prins wakker gekust worden!), en voor wie? Wie zien we als de slechterik en wie leven er nou echt lang en gelukkig? Is het niet tijd voor nieuwe verhalen, waarin we zelf bepalen hoe het verder gaat? 

Tijdens de Poetry Circle Manifestatie 2024 nodigen we je uit in Eindhoven, om nieuw licht te schijnen op eindigheid. We zetten vraagtekens bij het gezegde: Eind goed, al goed? Wat moet er nu echt eens afgelopen zijn, of wat hoeft er nooit te eindigen? Wie trekt er altijd aan het kortste eind, en hoe gaan we om met een einde dat te vroeg komt? Surfen we met z’n allen af op een gruwelijke Apocalyps, leven wij in het einde van de mensheid, de medemenselijkheid? Is er nog een ander einde denkbaar en zo ja, wat doen we daarvoor? Kunnen we een doemscenario wegklikken? Misschien is elk einde weer een nieuw begin. Misschien is het beter om te geloven in een goede afloop. Misschien is dat naïef? Misschien is het allemaal maakbaarder dan het lijkt. Wij weten het niet, dus we hebben de hulp ingeschakeld van dichters!  

Alle Poetry Circles hebben gewerkt aan een eindproduct rondom dit thema en zullen dit op de Mainstage van Dynamo presenteren.
De dag wordt geopend door niemand minder dan Iris Penning, die later op de middag ook een workshop verzorgt. Onze host Sophia Blyden zorgt dat je door de dag heen van alles op de hoogte bent. Kersverse stadsdichter van Eindhoven Monique Hendriks, Marco Martens, Hendrik de Pecker en Süheyla Yalcin leiden je poëtisch langs hun favoriete plekken van de stad. Of volg een workshop Slam van Nederlands Slampion Nicole Kaandorp. Speel met woorden en ontdek je eigen talent op onze Poetic Playground: probeer het snelst te dichten van iedereen, schrijf op een raam of maak een onvergetelijke sprookjesfoto. Met je nieuw gemaakte teksten kan je je meteen aanmelden voor de open mic van Losse Eindjes. Sluit hierna de dag feestelijk af met Huize Lucas en dans nog na op onze afterparty!  

Het volledige blokkenschema publiceren we snel online!

Je kan je via ons CRM-systeem aanmelden voor de stadswandeling of de workshops van Iris Penning of Nicole Kaandorp. Maak hiervoor op ons CRM-systeem een account aan (of gebruik je al bestaande account) en selecteer het programma waarvoor je je wil aanmelden. Let op dat de workshops en de stadswandeling gelijktijdig plaatsvinden, dus je kan je maar voor één onderdeel aanmelden.

De kaartverkoop is nu nog enkel intern open voor deelnemers. Mochten er kaarten overblijven, dan laten we dat weten via onze Instagram en website.