Join us
Back
Workshops

Full Circle 2024

AANMELDINGEN GESLOTEN

Fysieke bijeenkomsten @ Productiehuis Nowhere, Amsterdam

Op zondag 24 maart, 7 april, 21 april, 12 mei, 2 juni, 16 juni, van 11:00-16:00

Online bijeenkomsten: 19 maart, 15 april, 21 mei, 10 juni, 19.00-21.00

 

 

Timmer je aan de weg als woordkunstenaar en is het tijd voor een volgende stap in je makerschap? Wil je al een tijdje beginnen aan het schrijven van die gedichtenreeks, dat verhaal of die performance? Ben je nooit aan dat ene idee begonnen of juist halverwege gestopt? Kortom, werk je aan een schrijfproject voor het podium en kun je wel een geïnspireerde stok achter de deur gebruiken?  

Dan is Full Circle wat voor jou!

Full Circle is een maaktraject voor spoken word-artiesten en performende schrijvers met een startende professionele praktijk.   

In een periode van 4 maanden werk je in een groep van 6 woordkunstenaars aan je eigen project, met ondersteuning van de andere deelnemers, een vaste coach en inspirerende gastdocenten. Het doel is om je schrijverschap te verdiepen en inhoudelijk te ontwikkelen. Er wordt aandacht besteed aan alles wat met professionaliseren te maken heeft: van obstakels in het creatieve proces tot het financieren van je project. Elkaar motiveren, feedback geven en inspireren vormt het hart van de Full Circle. 

In totaal zijn er 6 fysieke sessies, 5 online ontmoetingen en een presentatie. De fysieke bijeenkomsten bestaan uit workshops en begeleiding van vaste coach Mirte Hartland en masterclasses door inspirerende gastdocenten uit het werkveld. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij Productiehuis Nowhere, de thuisbasis van Poetry Circle, in Amsterdam, op de volgende data:  

* zondag 24 maart, 7 april, 21 april, 12 mei, 2 juni, 16 juni, van 11.00-16.00 uur.  

De online bijeenkomsten vinden plaats op: 19 maart, 15 april, 21 mei, 10 juni, 19.00-21.00uur. 

Als je op één van deze data NIET beschikbaar bent, kan je helaas niet deelnemen aan Full Circle.   

Gastlessen

7 april – Ayden Carlo – toneelschrijven
21 april – Çiğdem Polat – thuiskomen in je lichaam
12 mei – Manu van Kersbergen – ondernemerschap
2 juni – Cripta Scheepers – performance coaching +  Julien Ignacio – redactieworkshop
16 juni – Sjaan Flikweert – regiesessie voor presentatie

Aanmelden 

Geïnteresseerd? Stuur ons dan een korte motivatiebrief (half A4 is genoeg) of een kort filmpje waarin je ons vertelt over je project (dit mag nog een grove schets van je idee zijn), waarom je mee wil doen en wat je al gedaan hebt als maker. Je mag bestaand werk meesturen. De ingangseis is een voltooid Poetry Circle-traject of andere aantoonbare ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt als beginnend schrijver, zoals bijvoorbeeld gepubliceerd werk of een overzicht van podia waar je hebt gestaan. Dit traject is voor makers die al een beetje ervaring hebben met het uitvoeren van professionele opdrachten en projecten, of op het punt staan om dit te gaan doen.   

Je kan je aanmelding richten aan onze artistiek producent Lin An Phoa, en mailen naar linan@poetrycircle.nl. AANMELDINGEN ZIJN GESLOTEN.

Voor vragen kan je ook contact opnemen met Lin An.

Deelname kost 100 euro*. Je hoeft niet in Amsterdam te wonen om mee te doen, eventuele reiskosten worden niet vergoed.   

* wil je graag meedoen en past dit niet bij jouw financiële situatie? Stuur ons dan een mailtje, dan zoeken we samen naar een oplossing.