Join us
Back

Rotterdam

De aanmeldingen voor het seizoen 2021/22 zijn gesloten.

Poetry Circle 010 heeft zijn wortels in het HipHopHuis maar is sinds 2019 gevestigd in Bibliotheek Rotterdam.

Langs havenkades en tussen architectonische hoogtepunten, vertelt de Circle uit de Maasstad zijn verhaal. De groep zoekt de rafelranden van verschillende disciplines en slaat bruggen tussen spoken word, rap, muziek en poëzie.  

Een gemengde groep van jong en oud, van gehard en fris, die laat zien dat poëzie bestaat om gedeeld te worden. De deelnemers staan op lokale podia en krijgen de kans zich ook buiten hun stad te laten zien.  

Poetry Circle 010 is een springplank voor talent met passie, voor schrijvende performers en performende schrijvers die de urgentie voelen om te vertellen.  

Coach | Derek Otte

Derek Otte (Rotterdam, 1988) schrijft versjes, verhalen en spoken word.

Hij werd opgemerkt door radiozender FunX, waar Derek van 2013 tot en met 2017 huisdichter van het programma CritiX was. Dagelijks vatte hij de maatschappelijke discussies in deze show samen in rake teksten. Tussentijds debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving(uitgeverij Rorschach), die in 2017 werd opgevolgd door TOFLOF. In datzelfde jaar werd Derek verkozen en benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (voor 2017 en 2018).

Als docent van het door hem zelf opgezette en gedoceerde keuzevak Spoken Word, is Derek sinds 2015 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam. Losse lezingen en workshops gaf hij aan scholieren, studenten en docenten van o.a. de Pabo Hogeschool Leiden, het ROC van Amsterdam, Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2012 organiseert en presenteert hij het woordkunstpodium Paginagroots in Theater Rotterdam(voorheen Rotterdamse Schouwburg).

Inmiddels heeft Derek Otte met zijn werk een bijzondere plek verworven in het Nederlandstalige letterenlandschap. Zijn woorden sieren verschillende gevels in Rotterdam en reiken tot in klaslokalen. Via Instagram genieten zowel zijn versjes als zijn video’s grote populariteit. Sinds 2018 is Derek ambassadeur van zowel stichting Lezen en Schrijven als het Familiehuis Daniël den Hoed.