Join us
Back

Leeuwarden

De aanmeldingen voor seizoen 23/24 zijn gesloten.

Poetry Circle 058 is een workshoptraject in spoken word. Heb jij een passie voor schrijven? Sta je graag op het podium? Woon jij in Leeuwarden of omgeving? Meld je dan aan voor Poetry Circle 058 en volg een half jaar lang elke donderdagavond een workshop van vaste coaches Sannemaj Betten en Charlotte Beerda en wisselende gastdocenten.  

 

AUDITIES

Voor het begin van het workshopseizoen, doet iedereen auditie. Geen zorgen! Je hoeft nog geen perfecte spoken word-artiest of woordkunstenaar te zijn. De audities worden door de coach(es) gebruikt om een groep samen te stellen die goed bij elkaar past, zodat er in een veilige en uitdagende omgeving geleerd kan worden. De audities vinden plaats in november. Wil je meer weten over de audities? Klik dan hier.

WORKSHOPS

Elke week volgt de groep van ongeveer 15 deelnemers een les van hun vaste coach en wisselende gastdocenten. Tijdens deze lessen krijg je de handvatten toegereikt om je eerste stappen te zetten als spoken word-artiest: je schrijft teksten aan de hand van verschillende opdrachten en leert van de feedback van je coach en mede-deelnemers. Met je geschreven teksten stap je het podium op: je leert hoe je het podium gebruikt om jouw verhaal te vertellen. 

CIRCLE SESSIONS

Je podiumkunsten kan je meteen oefenen tijdens de Circle Sessions: dit zijn laagdrempelige podiumavonden waarop twee Poetry Circles bij elkaar op bezoek gaan. Als deelnemer sta je op de line-up van zo’n Circle Session: met een solo performance of juist met een gezamenlijk stuk. Deze avonden worden traditiegetrouw afgesloten met een open mic. Tijdens deze Circle Sessions doe je podiumervaring op en leer je andere spoken word-artiesten kennen. Zo bouw je meteen een beginnend netwerk op! 

REGIEFASE

Aan het einde van het seizoen werkt iedere Circle in 4 weken samen naar een eindproduct. Dit kan van alles zijn! Een voorstelling, een podcast, een bundel. Het eindproduct wordt gepresenteerd op het Poetry Circle Festival, de afsluiting van het Poetry Circle-seizoen. Ook wordt er geprobeerd nog extra presentatiemomenten te organiseren, zodat jullie eindproduct aan zoveel mogelijk mensen gepresenteerd kan worden.  

KICK OFF & FESTIVAL

Het Poetry Circle-seizoen wordt afgetrapt met een landelijke Kick Off dag in Productiehuis Nowhere in Amsterdam. Dit is het hoofdkantoor van Poetry Circle. Hier ontmoet je de andere deelnemers, het Poetry Circle-team en alle coaches en coördinatoren. Naast het kennismaken, volg je op deze dag ook meteen je eerste gastles. Dit jaar is de Kick Off op zaterdag 13 januari.  

Het Poetry Circle Festival is de afsluiting van het Poetry Circle seizoen. Hier presenteer elke Poetry Circle hun eindproduct. Ook is het een dag vol andere performances, workshops, lekker eten en, natuurlijk, een open mic. Dit jaar is het festival op één van de laatste zaterdagen in juni in een nog nader te bepalen stad.

COÖRDINATOR

Naast een vaste coach heeft ook elke Circle één of twee coördinatoren, die helpen met het organiseren van de Circle Sessions en het klaarmaken van de workshopruimtes. Tijdens het seizoen is deze coördinator jouw aanspreekpunt. Loop je ergens tegenaan? Wil je je afmelden voor een workshop? Heb je een vraag? Dan kan je bij je coördinator terecht. De coördinator beantwoordt al jouw vragen of zorgt dat ze op de goede plek terecht komen. De coördinator van Poetry Circle 058 is Mees van Rijswijk.

AANMELDEN

Klinkt dit jou als poëzie in de oren? Meld je dan voor 4 november (let op! aanmeldingen openen pas op 2 oktober) aan voor Poetry Circle 23/24. Klik op de aanmeld knop, maak een Nowhere-account aan (of gebruik je al bestaande account), kies voor “aanmelden voor programma” en selecteer jouw lokale Circle! 

LET OP: JE HOEFT PAS TE BETALEN NADAT JE BENT TOEGELATEN. IN EERSTE INSTANTIE IS HET EEN RESERVERING, OOK WANNEER HET BEDRAG VAN 120 EURO ERBIJ STAAT.

Deelname aan Poetry Circle kost 120 euro, daar valt ook de landelijke Kick Off en het Poetry Circle Festival onder. Deelname aan de auditie is natuurlijk gratis.

Heb je nog vragen? Check dan onze FAQ-pagina. Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je mailen naar info@poetrycircle.nl en wij doen ons best je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Poetry Circle 058 is een samenwerking tussen Explore the North, de Westerkerk en Poetry Circle. 

COACHES

SANNEMAJ BETTEN

Sannemaj Betten is woordkunstenaar, docent en theatermaker. Ze zoekt in haar werk de dingen op die je liever met rust zou willen laten. Die laat ze vervolgens zien zoals ze zijn: rauw, puur en bitter (een beetje zoals chocolade soms smaakt). Ook vindt ze het belangrijk om de mensen om haar heen uit te dagen om hún verhaal te vertellen. Iedereen heeft die namelijk, soms alleen een beetje verstopt. Ze heeft vanaf haar 16e op verschillende (literaire) podia door het hele land gestaan (Oerol, Wintertuin, Explore the North, Frontaal, NK Poetry Slam) en is nu bezig met het maken van haar eigen voorstelling ism Explore the North en Leeuwarden City of Literature rondom het thema polarisatie. 

 Foto: Heleen Haijtema

CHARLOTTE BEERDA

Charlotte Beerda maakt dingen met woord en geluid. Ze combineert haar poëtische werk graag met theater en muziek. Haar stijl is krachtig en liefdevol, haar zinnen beeldend. In haar performance is ze lichamelijk, muzikaal en meeslepend. Charlotte Beerda studeerde rechten in Groningen maar werd verliefd op muziek en poëzie. Ze trad onder meer op bij de Stadsschouwburg Groningen, Dichters in de Prinsentuin, Woorden Worden Zinnen en Noorderzon. Charlotte maakte samen met Wordbites en Ard zacht het album DWAAL//GRUIS en schreef haar solo-theater voorstelling Kruiwagen voor Het verbond Groningen. 

Foto: Niels Knelis