Join us
Back

Leeuwarden

De aanmeldingen voor het seizoen 2021/22 zijn gesloten.

Ook in het hoge noorden bevindt zich een Poetry Circle.

In het mooie Leeuwarden biedt Explore the North in de Westerkerk verschillende talenten de mogelijkheid om de spoken word-traditie van Poetry Circle te combineren met de Friese nuchterheid. 

Op geheel eigen wijze gaan de deelnemers van Poetry Circle 058 aan de slag met de verschillende raakvlakken van spoken word en woordkunst, om zo tot nieuwe, uitdagende teksten te komen. 

De Friese talenten zijn op verschillende lokale podia te bewonderen en vinden zeker ook hun weg naar de rest van Nederland, waar ze iedereen verblijden, ontroeren en inspireren met hun performances.  

Coach | Annemarie Lindeboom

Annemarie Lindeboom schrijft poëzie en spoken word sinds 2015. In 2018 bracht ze haar eerste bundel uit, wat dezelfde boventitel draagt als haar bedrijf. Want tussen de poëzie door heeft ze al zo’n 8 jaar haar eigen bedrijf, Letterlijke Verleiding, in tekst en online marketing, campagnes, events en hosting. Hiervoor werkt ze veel in de culturele sector en de journalistiek.

Ondertussen heeft ze haar liefde voor woordkunst gekoppeld aan haar werk, en is sinds 2017 coördinator van Poetry Slam 058 en sinds 2018 van Poetry Circle 058. Daarnaast is zij oprichter en artistiek leider van het platform Dichter Bij Leeuwarden, waarin zij alle woordkunstenaars van Leeuwarden en omstreken zichtbaar maken, zich laten ontwikkelen, toffe nieuwe producties maken met verrassende nieuwe partners. En zij de basisinfrastructuur voor woordkunst in Friesland neerleggen. Hiervoor werken zij veel samen met UNESCO Leeuwarden City Of Literature.