Join us
Back
Performers

Sjaan Flikweert

Sjaan Flikweert is danseres en spokenwordartiest. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en heeft haar werk verdiept bij l’Ecole des sables in Senegal en in New York.

Vanaf 2009 is zij onder de vleugel van Poetry Circle Nowhere actief als spokenwordartiest. Met haar performances trad ze op in Zuid-Afrika, Portugal, Engeland en Brazilië. Ook hier in Nederland is Sjaan met haar dans- en woordkunsten al 10 jaar actief in theaters, schouwburgen en op festivals als De Parade en Oerol. In 2018 trad ze op bij TEDxAmsterdamWomen en in 2019 werd haar werk opgenomen in de bloemlezing Hardop (Atlas Contact).

Ze geeft les in spoken word en dans op o.a. Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, Willem de Koning, Rietveld en Codarts. Ze schrijft over uiteenlopende thema’s vanuit persoonlijk verhaal in relatie tot haar sociaal maatschappelijke context. Soms geeft ze een poëtische bijdrage aan een tafeldebat, een andere keer staat ze in grote theaters en alles daartussen. De taal van Flikweert is een symbiose van verbale en non-verbale taal die altijd garant staat voor een opwindende performance. Nieuwsgierig?