Join us
Back
Workshops

Speak up!

VERLOPEN

Spoken word-artiesten Daniëlle Zawadi en Benzokarim doen mee aan de campagne Speak Up van UNICEF.

Deze campagne is gericht op het stimuleren van jongerenparticipatie in Nederland, om hen de kans te bieden om hun mening te geven en gehoord te worden. UNICEF wil weten wie de Nederlandse jongeren zijn en welke onderwerpen en thema’s ze belangrijk vinden. Zo willen ze samen met de jongeren een jongerenadvies opstellen, wat uiteindelijk gepresenteerd wordt aan de Tweede Kamer. Een belangrijk onderdeel hiervan is het omzetten van dit jongerenadvies naar een creatief product.  

Poetry Circle 070-coördinatoren Daniëlle en Karim helpt UNICEF hierbij: ze zetten het jongerenadvies, in samenwerking met de jongeren, om tot een spoken word-stuk. Op woensdag 13 oktober hebben Daniëlle en Karim een groep jongeren een spoken word-workshop gegeven, waarbij ze samen met de jongeren hun advies omgetoverd hebben tot een spoken word-tekst. Met een groepje jongeren hebben ze deze tekst daarna opgenomen in een studio. Tijdens de overdraging van het jongerenadvies aan de politiek op 19 november, zullen Daniëlle en Karim het spoken word-jongerenadvies performen.  

Op de site van UNICEF lees je meer over de Speak up campagne en houd de Instagram van Danielle en Karim in de gaten voor een glimp van de performance.