Join us
Back
Performers

Onias Landveld

Onias Landveld, geboren in Paramaribo, is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. In de periode 2017-2019 was hij voor twee jaar de stadsdichter van Tilburg.

Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg.

Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte hij zijn liefde voor het gesproken woord. In 2015 mocht hij daarvoor de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen. Het heeft hem nog meer gemotiveerd om naar mensen uit te reiken. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, blijft hij met woorden banden smeden. Hij houdt daarvan. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie.

In 2019 is hij te zien in zijn solovoorstelling Wortels en Cassave, ontwikkeld in samenwerking met Poetry Circle Nowhere in de regie van Mike van Wetten. Daarnaast neemt hij deel aan talentontwikkelingstraject WOLK, dat tot stand is gekomen door een nieuwe samenwerking tussen Poetry Circle Nowhere, Tilt en Watershed.