Join us
Back

FAQ | Join the Circle 23/24

Mis je informatie? Heb je een vraag? Wil je iets weten? Je vindt het, wellicht, hier!

Wat is een Poetry Circle? 

Poetry Circle is hét landelijk platform voor spoken word. Elk jaar bieden we een talentontwikkelingstraject in spoken word aan. Deze zogeheten ‘Poetry Circles’ bevinden zich in 8 steden in Nederland.  

Een Poetry Circle is een groep van maximaal 15 schrijvers, spoken word-artiesten, dichters, verhalenvertellers of woordkunstenaars. Vanaf januari t/m juni komt deze groep samen om wekelijks een workshop te volgen van vaste coaches en wisselende gastdocenten, en zo hun schrijfstijlen en performance skills te ontwikkelen. De laatste 4 weken van het traject werkt de groep samen toe naar een eindproductie, die zie presenteren op het afsluitende landelijke Poetry Circle Festival. Daarnaast is er een landelijke Kick Off en zijn er Circle Sessions: podiumavonden waarbij verschillende Circles bij elkaar op bezoek gaan.  

Lijkt dit je wat? Je kan je aanmelden voor de Poetry Circle in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Eindhoven, Zwolle of Leeuwarden.   

Voor wie is Poetry Circle?  

Voor iedereen tussen de 18 en 35 jaar met een passie voor spoken word, woordkunst, verhalen vertellen, dichten of schrijven. Je hoeft geen ervaring te hebben met optreden of je teksten ooit met iemand gedeeld te hebben. Dit mag natuurlijk wel! 

Lijkt het je leuk in groepsverband, met andere mensen die dezelfde passie delen als jij, te werken aan je schrijf- en performanceskills? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? En kan je je committen aan een half jaar lang elke week een workshop volgen? Dan is Poetry Circle dé plek voor jou.  

Over die leeftijdsgrens: Ben je ooit te oud om te leren of je talent te ontdekken? Nee, maar helaas bij ons wel. Door grote interesse en een beperkt aanbod zijn we genoodzaakt ergens een grens te stellen. In ons geval is dit op leeftijd. 

Word ik dan nu beroemd?  

Als dit je doel is, dan zijn wij niet de plek voor jou. Wij zijn de plek voor mensen die schrijven vanuit noodzaak en passie, en daarom op het podium willen staan. We zijn er niet voor mensen die op het podium willen staan, puur omdat ze op het podium willen staan. Dat betekent natuurlijk niet dat je het niet meeeeega leuk mag vinden om op het podium te staan.  

Waarom moet ik auditie doen?  

Uitleg over de audities vind je hier.  

Mag ik me aanmelden voor twee (of meer) Circles?  

Nee, helaas niet. Door de groei in het aantal aanmeldingen is het vanaf dit seizoen niet meer mogelijk om je voor twee Poetry Circles in te schrijven. Als je dichtbij twee Poetry Circles woont, denk dan goed na welke je leuker lijkt voor je je aanmeldt.  

Kan ik me aanmelden als ik al een keer heb meegedaan? 

Ja! Je kan 2 seizoenen meedoen aan Poetry Circle. Dat je al een keer hebt meegedaan is echter geen garantie voor een plek in de groep: je moet weer auditie doen.  

Ik kan niet tijdens de audities. Is dat een probleem?  

Ja. Om auditie te kunnen doen, moet je fysiek aanwezig zijn bij deze audities. Online aanhaken of wisselen van data is helaas niet mogelijk. Check dus goed de auditiedata van jouw Circle. Deze vind je op de website pagina van jouw Circle. 

Ik mis de eerste lessen, kan ik later nog aanhaken? 

Nee, als je de eeste lessen mist, dan kan je niet meedoen aan Poetry Circle. Denk goed na over wat het betekent om je aan te melden voor Poetry Circle: van januari t/m juni heb je een wekelijkse bijeenkomst. We gaan ervanuit dat je bij deze sessies aanwezig bent.  

Zo’n Poetry Circle, wat kost dat? 

Deelname aan Poetry Circle kost 120 euro. Dit is inclusief de Landelijke Kick Off en het Poetry Circle Festival.  

Het is mogelijk om dit bedrag in één keer of in 4 termijnen te betalen. Wil je graag meedoen aan Poetry Circle maar kan je de contributie niet betalen? Neem dan contact op met info@poetrycircle.nl en we kijken wat er mogelijk is.  

What if I don’t speak Dutch or write in another language?  

We welcome poetry in all languages. However, the workshops and all our communication will be in Dutch only. If you understand Dutch enough to follow, but you write in another language, you are very welcome to audition. The coaches of each circle will discuss and decide what works for them and the group. Note that, if you write in a language that the coaches and the group don’t understand, it could be more difficult to receive feedback on your work. 

Moet ik betalen voor ik auditie heb gedaan?

Nee! In eerste instantie maak je in ons CRM-systeem een reservering, waarbij het bedrag van 120 euro wel genoemd staat, maar dit niet voldaan hoeft te worden. Dit bedrag hoef je pas te voldoen nadat je bent toegelaten. Dit bedrag kan ook in 4 termijnen voldaan worden. Wanneer je graag mee wil doen, maar de contributie niet kan betalen, dan kan je contact opnemen met info@poetrycircle.nl en kijken we wat mogelijk is.

Niet gevonden wat je zocht? 

Mail dan naar info@poetrycircle.nl en we proberen zo snel mogelijk bij je terug te komen met een antwoord!