Join us
Back
Events

WORKSHOP: Spoken Word | Nowhere & Van Gogh Museum

Op maandag 5, 12, 19 & 26 juni 2023 workshops bij NOWHERE, 19:00 – 21:00

+

Op woensdag 14 juni 2023 museumbezoek bij VAN GOGH MUSEUM, 16:00 – 17:30

+

Op vrijdag 30 juni 2023 presentatie bij VINCENT OP VRIJDAG – VAN GOGH MUSEUM, 19:00 – 23:00

€10,-

In deze vier workshops word je begeleid door de ervaren spoken word-artiest Daniëlle Zawadi, coach van Poetry Circle 070.

Leer als beginnende of gevorderde schrijver/dichter/poëet de stap van papier naar podium. Ontwikkel je eigen schrijfstijl en jouw persoonlijke performance skills. Omdat dit een samenwerking met het Van Gogh Museum is, laten we ons inspireren op de werken en thematieken van Van Gogh en de werken uit de tentoonstelling Van Gogh in Auvers – Zijn laatste maanden.

Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie: geboren in de Democratische Republiek Congo maar opgegroeid in Nederland.

‍In haar werk kaart Zawadi haar bi-culturele achtergrond aan. Ze heeft het over vriendschap en hoe de definitie daarvan verandert des te ouder ze wordt. Als iemand die onderdeel uitmaakt van GenZ ziet ze in haar schrijven de kans om haar belevingswereld vast te leggen als een foto; één waarin andere zich ook in herkennen doormiddel van woordkeuzes die naast het Nederlands, ook Frans en Engels betreffen. Een vorm hiervan was haar theaterdebuut Alstublieft, Zawadi. Dit was een one-woman spoken word voorstelling waarmee ze door het land tourde.

Wegens haar passie voor schrijven initieerde Zawadi een platform voor woordkunst in Den Haag: Het Zwarte Schaap. Verder was zij deelnemer van het Letterenfonds’ Slow Writing Lab, won ze tijdens de 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Ze ging in 2022 mee met het Das Mag schrijverkamp. In 2022 stond zij op de 39e Nacht van de Poëzie. Momenteel is zij coach van Poetry Circle 070 en programmamaker bij Poetry International.

Daarnaast doet Zawadi vrijwilligerswerk bij Centrum 1622, Love Your Mind een project over de mentale gezondheid bij jongeren in Den Haag. Door haar betrokkenheid in de stad, mocht ze voor Het Haags Verhaal fotoboek een essay schrijven over makerschap in Den Haag. Tijdens de presentatie van dit boek droeg ze spoken word voor aan Hare Majesteit de Koningin Máxima.