Join us
Back

#07 Makers van de Maand

Elke maand stellen we jullie voor aan een nieuw én een bekend gezicht uit onze Inner Circle. In juli: Sarah Lucassen en Onias Landveld. 

Sarah is een veelzijdige creatieveling: een maker in de breedste zin van het woord. Al schrijvende heeft Sarah, via poëzie en spoken word, haar weg naar het podium gevonden. Hier weet ze haar gedachten en gevoelens eenvoudig, doch diepzinnig te verwoorden. In 2019/2020 maakte Sarah deel uit van de eerste twee edities van Poetry Circle 038. Ondertussen is zij steeds meer gaan schrijven en performen voor verschillende evenementen in- en rondom Zwolle.  
Na in 2019 haar opleiding als Mediavormgever te hebben afgerond, is zij in 2021 benoemd tot de nieuwe Stadsdichter van Zwolle. In datzelfde jaar is de jonge maker begonnen aan haar studie Muziektheater op Artez in Anrhem, waar zij zich zowel op het gebied van tekst, muziek als performance verder aan het ontwikkelen is. 
Sarah is een scherp observator, die vanuit haar dromerige belevingswereld woord en beeld weet te geven aan haar ervaringen en ideeën. 

Onias Landveld, geboren in Paramaribo, is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. In de periode van 2017-2019 was hij voor twee jaar de Stadsdichter van Tilburg. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefste staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie in de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg.  
Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte Onias zijn liefde voor het gesproken woord. In 2015 mocht hij daarvoor de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen. Het heeft hem nog meer gemotiveerd om naar mensen uit te reiken. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, blijft hij met woorden banden smeden. Hij houdt daarvan. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie.