Join us
Back

Poetry Circle x Schuur Haarlem

Één doordeweekse avond vanaf de eerste week van maart t/m de laatste week van april (op de maandag- of de dinsdagavond, exacte data volgen snel)

19:30 tot 21:30

@ Schuur Haarlem

Vanaf 6 maart gaat Poetry Circle 023 Haarlem van start! Een nieuw verkort traject van Poetry Circle in samenwerking met Schuur Haarlem. 

Wil je jezelf ontwikkelen als spoken word-artiest maar vind je een seizoen workshops volgen te lang? Proef dan de sfeer van Poetry Circle tijdens dit verkorte traject! Ben je woonachtig in Haarlem en omgeving en wil je jezelf ontwikkelen als spoken word-artiest op het gebied van schrijven én performen? Doe dan mee met de 8-weken cursus van Poetry Circle in de Schuur, Haarlem.

8 weken lang worden deelnemers gecoacht door Roziena Salihu (spoken word-artiest) en Nita Kersten (theatermaker en regisseur). Samen met een intieme groep werk je elke week aan je schrijf- en je performanceskills. Je hoeft geen auditie te doen, maar er wordt wel prioriteit gegeven aan mensen uit regio Haarlem. 

De Schuur, tot 1 september 2021 bekend als de Toneelschuur, is een theater en filmhuis in het centrum van Haarlem. Het is een thuis voor verschillende makers, van theater tot dans en woordkunst. Schuur organiseert spoken word-avonden zoals Loading Dock Sessions en Lettertypes en is het huis van productiehuis Toneelschuur Producties, die theatervoorstellingen maakt die landelijk touren. Daarnaast maken ze per seizoen een theatervoorstelling met jongeren onder de noemer STARRING en is er jaarlijks een jongeren filmcompetitie, genoemd Shoot your Shot. Check www.schuur.nl voor meer info

 

COACHES

Roziena Salihu

Roziena Salihu

Roziena Salihu is een multidisciplinaire maker waarbij het woord haar uitgangspunt is, zowel geschreven als gesproken. Verhalen, fictie, gedichten en zelfs korte documentaires en programma’s. De van oorsprong Ghanees-Nederlandse Roziena werd geboren in de polder, maar is inmiddels een bekende naam in de Amsterdamse spoken word-scene. In 2018 werd haar werk voor het eerst gepubliceerd in de bundel En ze leefde nog (Uitgeverij Rorschach). Ook is ze een van de schrijvers die is opgenomen in de bundel Hardop die in 2019 bij uitgeverij Atlas Contact uitkwam.

Nita Kersten| credit: Nienke Veneboer

Nita Kersten

 

Nita Kersten studeerde in 2010 af aan de Thea­ter­school Amsterdam. Ze is als regisseur verbonden aan Sir Duke (nieuwkomers Orkater) en zal ook komende kunsten­plan­pe­riode aan Orkater verbonden blijven, waar zij zich op muziek­the­ater zal richten. Ze maakt voor­stel­lingen die meestal op een bijzondere manier een verbinding aangaan met de samenleving.

Voor vragen

Kom gerust in contact met onze Creatief Producent Mahat Arab via mahat@poetrycircle.nl