Poetry Circle

Jasper Albinus

Jasper Albinus is dichter en performer. Hij sloot zich in 2017 aan bij Poetry Circle, het platform voor performende schrijvers en schrijvende performers. Afkomstig uit de spoken word scene, heeft hij in zijn poëzie een zeer ritmische stijl ontwikkelt die op het podium tot leven komt. Hij gebruikt dichtkunst en performance als instrument om vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en onze relaties tot elkaar en de maatschappij voelbaar te maken. Hij droeg voor op o.a. Oerol, Roots Festival, de Melkweg en Fringe en is als kunstenaar betrokken bij zijn eigen stad Utrecht.

Hij speelde namens Poetry Circle in 2018 mee in de voorstelling Sites of Memory, een theatrale boottocht door de grachten van Amsterdam over het koloniale verleden. Een fragment eruit speelde hij tevens op Oerol (zie video).  In 2018 werd hij door Poetry Circle geselecteerd voor de schrijfmaster Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds waar hij onderzoek doet naar de structuren die ten grondslag liggen aan familie, migratie en identiteit. In mei 2019 maakte hij zijn debuut in de bloemlezing Hardop met ‘Ik ga naar Indonesië en neem mee’.

Jasper Albinus is tevens mede oprichter van twee woordkunst podia die uit Poetry Circle zijn voortgekomen: ‘En Vieze Versa’ en ‘Uitgesproken Queer’.