Join us
Back
Events

WORKSHOPS | Poetry Circle Manifestatie

WORKSHOPS POETRY CIRCLE MANIFESTATIE

12:00-13:30

@ TOLHUISTUIN

LET OP: De workshops vinden tegelijkertijd plaats. Je kan dus maar voor één workshop tickets bestellen. 

Download hier het blokkenschema voor de hele dag. 

Poetry Circle Manifestatie: dé dag voor spoken word en woordkunst. Voor alle woordkunstenaars, verhalenvertellers, spoken word-artiesten, in de dop of al ontpopt. Voor alle liefhebbers van woorden, gesproken of geschreven. Voor de lezers, de schrijvers, de kijkers, de doeners, de luisteraars, en iedereen ertussenin. Op 24 juni komen we samen om het woord en de kunstenaars te vieren in de Tolhuistuin in Amsterdam, alsof we thuis zijn.  

Benieuwd naar de workshops op deze dag? Lees snel verder!

 

*Scroll voor alle workshops

Thuis in het hart: The Love Token-workshop door Romy Day Winkel.

Wat is radicale potentie van romantiek? Aan de hand van een romantisch object word je uitgenodigd een “love token” te maken. Love tokens zijn kleine objecten of briefjes die je aan een geliefde kan geven, waar vaak een element van de gever in verwerkt zit (bijvoorbeeld een plukje haar, een foto, etc.). Een geliefde kan je zien in de breedste zin van het woord: dit hoeft niet per se een romantische geliefde te zijn zoals we die traditioneel gesproken zien. Het is dus een schrijfoefening aan de hand van objecten, in de traditie van object-georiënteerd schrijven van o.a. Francis Ponge.      

Over Romy Day Winkel

Romy Day Winkel (1994) is schrijver en boekverkoper. Een van haar doorlopende projecten is getiteld Romance Utopia. Hierin verzamelt, maakt en reageert ze op beelden en teksten die een gevoel van romantische ontbinding of onhandigheid met zich meedragen. Daarnaast organiseert zij literaire interviews en evenementen en schreef zij voor o.a. De Internet Gids, De Revisor, Deleuzine en DAISYWORLD. 

Aanvang: 12:00 

Duur: 1.5 uur 

Voertaal: Nederlands 

Locatie: Tuinhuis  

Thuis op het podium: workshop Hosten door Tyler Koudijzer 

Hoe presenteer je een evenement op jouw manier?  Waar let je op bij de aankondiging? Hoe maak je connectie met de crowd? En hoe zorg je voor een connectie met de artiesten of personen die je aankondigt?  

Aanvang: 12:00 

Duur: 1.5 uur 

Voertaal: Nederlands 

Locatie: Zonzij  

 

Over Tyler Koudijzer

’Gotong Royong, samen dragen.’ 

Leef je dagdromen met Tyler Koudijzer (1990) Rotterdammer, spoken word artiest en mede oprichter van spoken word collectief Barguijs.  

Zijn woorden zijn te horen op festivals, in theaters, in pop podia, op het voortgezet onderwijs, op universiteiten, en gemeentelijke instellingen. Tyler draait zijn hand niet om voor spoken word stukken op maat, poëtische samenvattingen, voice-overs en workshops waar taal en spoken word hun plek vinden. 

Tyler verbindt diaspora, kolonialisme en verstrengelde geschiedenis met elkaar in zijn spoken word stukken. Hij werkt vanuit het Javaanse Gotong Royong, samen leven; samen dragen. Door dit altijd in zijn gedachten te houden, zorgt hij dat wat hij maakt, doet en zegt ook altijd voor anderen is. 

In 2020 werkte Tyler samen met broer Sebastian Koudijzer aan JAMPA, een project voor het Nederlands Fotomuseum. Waar de broers opzoek gingen naar hun Javaanse Roots. Uit dit project is hun stuk ‘De Kris’ ontstaan en vond Tyler het ‘Gotong Royong’ gedachtengoed. Momenteel schrijven zij het boek Kampong Tori wat in 2023 verschijnt. 

Tyler stond op Lowlands Festival, het Crossing Border Festival,TELLEM Festival tourde met Mensen Zeggen Dingen Campingtour, stond op diverse podia zoals Woorden Worden Zinnen, PaginaGroots en Mensen Zeggen Dingen, combineerde jazz en spoken word bij Sprazz, fuseerde spoken word en urban sports voor een samenwerking van Spraakuhloos en Rotterdam Street Culture Week en ontwikkelt samen met het Huis voor Gedichten een poëtische educatiemethode specifiek voor praktijkonderwijs. 

Thuis in het lichaam: workshop Beweging door Çiğdem Polat 

Do you feel at home within your body? If what we experience in life becomes too stressfull, our body stores it and creates it’s own energyfield around it. This Intuitive Movement Healing Workshop is all about working on your inner safety to be present within the body. You will be guided  to connect with the subtleties of the body, that which is so easily ignored. This ignoring can result in different kinds of escapism not to be present with what lives inside of us. When we do this long enough we can self abandon and feel disconnected from ourselves and others. 

With this workshop Çiĝdem creates a safe space with Meditation, Visualisation & the healing power of Intuitive movement & Dance to connect with what is present. It is essential for our wellbeing to come back home inside of ourselves but first we need to feel safe enough to do so. Through listening to the unique expression of the wisdom of the body, we are creating trust to connect with who we truly are underneath it all. 

No dance experience is required. Only the curiosity to dive into the intuitive language of your body! For this workshop Çiğdem also works with text and the search for movement from its resonance within the body.

Aanvang: 12:00 

Duur: 1.5 uur 

Voertaal: Nederlands 

Locatie: Dansstudio (Solid Ground Movements) 

Over Çiğdem Polat 

Çiğdem Polat (1989) danser, fysiek performer, theatermaker en intuïtief bewegingscoach is afgestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans in Urban Contemporary Dance. Ze was onder andere te zien in Belgian Rules/Belgium Rules van Jan Fabre, in SYZYGY van Jakop Ahlbom & Quake van Casper Vandeputte een samenwerking met Stichting DOX en Theater Utrecht. Ze raakt taboe doorbrekende thema’s gerelateerd aan mentale gezondheid, culturele conflicten en seksuele identiteit. Haar bewegingstaal is geïnspireerd op onder andere gebarentaal, het dierlijke en onderbewuste lichaam. Ze heeft een spiritueel coachingspraktijk genaamd Subconscious Revolution waar ze zich met haar cliënten focust op innerlijke veiligheid, het onderbewustzijn, het loslaten van opgeslagen emoties en thuis durven komen in het lichaam. Ook begeleidt ze Intuitive Movement Healing workshops voor groepen die graag via meditatie, visualisatie en beweging contact willen maken met hun binnenwereld en de verborgen taal van het lichaam.   

Foto door Maud Fernhout.

 

Thuis in de Taal: Spoken Word-workshop door Sjaan Flikweert 

In deze spoken word-workshop door dichter Sjaan Flikweert ga je zelf een tekst schrijven rond het thema thuis en toebehoren. Waar hoor je? Hoe proeft, ruikt, voelt, klinkt thuis? Kun je thuis vinden in kleine dingen?  

Aanvang: 12:00 

Duur: 1.5 uur  

Voertaal: Nederlands 

Locatie: IJzaal