Join us
Back
Events

UNBOXED MET LINDE VAN WINGERDEN | Over Het IJ x Poetry Circle

11 T/M 14 JULI

4 MAAL PER DAG TUSSEN 14:30-20:30

ONDERDEEL VAN UNBOXED-TOUR #2

Gevonden voorwerp
Een eenzaam figuur zit op de pier, omringd door een bonte verzameling gevonden voorwerpen. Alles moet worden beschreven en in categorieën worden ingedeeld. Niets mag worden vergeten.

Als kind was Linde van Wingerden vaak bang om zelf vergeten te worden. Wat betekent deze angst? Is vergeten worden hetzelfde als niet gezien worden? Wat gebeurt er als een groep mensen vergeten wordt door het systeem van de samenleving? Als je vergeten wordt, kun je dan ook weer gevonden worden? Het theateressay Gevonden voorwerp gaat op een poëtische, filosofische en fragmentarische manier op deze vragen in.

Linde van Wingerden was maker bij Full Circle 2023 en schrijft essays, (podium)poëzie en proza. In samenwerking met Poetry Circle maakte die eerder de solo “De Keververzamelaar”, een poëtische viering van autistische eigenschappen op elektronische beats. Diens essay over het gebruik van ironie door generatie Z werd genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2023. Linde werpt graag diens neurodivergente, filosofische blik op culturele fenomenen en het liefste smokkelt die queers en kevers elk gedicht in.