Join us
Back
Events

The Future of Meaning @Brainwash Festival

Op zaterdag 30 oktober zal Luis Bracamontes deelnemen aan het gesprek “the future of meaning” tijdens het Brainwash Festival.

ZATERDAG

30-10-2021

DE BRAKKE GROND/ONLINE

AMSTERDAM

Tijdens dit gesprek gaan verschillende denkers het gesprek aan over de crisis van zingeving, waar we volgens verschillende psychiaters momenteel in leven.

Wie ben ik, met wie ben ik en hoe moet ik leven? Volgens de meest toonaangevende psychiaters van dit moment bevinden we ons in een ‘crisis van zingeving’. We hebben geen antwoorden en vragen ons steeds vaker af wat een goed leven is. En dat is niet zo gek, vindt schrijver Jeremy Lent. Om ons leven als meer betekenisvol en verbonden te ervaren moeten we veel verder kijken dan we geneigd zijn te doen. Naar natuurverschijnselen, westerse wetenschap, oosterse wijsheid en oudere culturen. Lent neemt ons mee om tot een wereldbeeld te komen waarin de bloei van de mensheid en een gezonde planeet centraal staan.

Oud-deelnemer Luis is de oprichter van Unwanted Words, een queer spoken word-initiatief en is de organisator van de eerste Queer and Feminist Poetry Awards. Tijdens dit gesprek zal hij zijn toekomstbeeld uitleggen: hij gelooft dat de toekomst queer en intersectionaal is en dat hierbinnen verbeeldingskracht en identiteitspolitiek centraal staan.

Het gesprek is zowel fysiek bij te wonen als online te volgen. Meer informatie lees je hier en hier.