Join us
Back
Events

Spoken Opus | Manu van Kersbergen, Djé-Rimo, LOE. & Ozan Aydogan

SPOKEN OPUS HOSTED BY MANU VAN KERSBERGEN

MET DJÉ-RIMO, LOE. & OZAN AYDOGAN

MAANDAG 18 SEPTEMBER

@ BIMHUIS, AMSTERDAM

20:30 – 22:00

 

Een compromisloze samenwerking door woordkunstenaars en muzikanten, gehost door Manu van Kersbergen.

Spoken word, instant-composing en jazz komen samen in SPOKEN OPUS, onderdeel van onze serie DATSKAT. In samenwerking met woordkunstenaar Manu van Kersbergen nodigen we woordkunstenaars en muzikanten uit om samen de bühne op de stappen, zonder enige repetities of vooraf gemaakte afspraken. De eerste avond wordt afgetrapt door Djé-Rimo, LOE. en Ozan Aydogan.

Djé-Rimo

Djé-rimo is een dichter en spoken word-artiest. Hij is zijn carrière begonnen als rapper en behaalde in 2016 de finale van De Grote Prijs van Nederland. Na het voltooien van zijn opleiding aan de Herman Brood Academie maakte hij in 2020 definitief de switch naar poëzie en spoken word. Onderwerpen die vaak terugkomen in zijn verhalen zijn discriminatie, dekolonisatie en veerkracht. De gedichten en spoken word zijn open, eerlijk en persoonlijk. Zijn visie: “Wanneer je de angst om je verhaal te delen trotseert, zal je merken dat je nooit de enige bent.”

LOE.

LOE. is een project van zangeres Laura de Bruijn. Haar muziek heeft invloeden uit de kleinkunst en is dromerige, maar ook explosieve Nederlandstalige poëziepop. Via teksten over uren die te strak zitten, je hoofd die soms als een vissenkom aanvoelt en het verdwalen in de liefde neemt LOE. je mee in de gevoelens van een opgroeiende jongvolwassene.

 Ozan Aydogan

Ozan Aydogan is maker, acteur, rapper, schrijver en dichter. Hij speelt momenteel in de FC Bergman en ITA co-productie ‘The Magic Mountain’, en bracht in 2020 zijn debuutalbum Prachtige Wezens uit, een samensmelting van muziek, spoken word, theater en rap.

De woordkunstenaars worden begeleid door basgitarist/producer Kotokid en pianist Ike van Bergen, bandlid van het opkomende R&B, soul en funk-collectief ParHasard.

Foto Manu: Suzanne Witteman

Foto Ozan: Roeltje van de Sande Bakhuyzen