Join us
Back
Events

SPOKEN OPUS | MANU VAN KERSBERGEN, RONCHA, STRYDER & SYDNEY LOWELL

SPOKEN OPUS GEHOST DOOR MANU VAN KERSBERGEN

MET: RONCHA, STRYDER, SYDNEY LOWELL

19 FEBRUARI 2024

20:30 – 22:00

@ BIMHUIS, AMSTERDAM

 

Spoken word, instant-composing en jazz komen samen in SPOKEN OPUS, onderdeel van BIMHUIS’ serie DATSKAT. In samenwerking met woordkunstenaar Manu van Kersbergen nodigen we woordkunstenaars en muzikanten uit om samen de bühne op de stappen, zonder enige repetities of vooraf gemaakte afspraken. Deze editie zijn dat Roncha, Stryder en Sydney Lowell.

Roncha
Ontwikkelde zich vanuit een rap-achtergrond (meerdere releases zowel met groepen als solo) tot een begenadigd spoken word-artiest. Hij nam deel aan diverse Belgische Kampioenschappen Slam Poetry als kandidaat en jurylid en was met zijn poëzie al eens te zien op nationale televisie. Roncha heeft zijn rap-verleden nog niet volledig opgeborgen: binnenkort brengt hij een album uit met ook daarop veel slam invloeden.

Stryder
Palestijn, poëet en op het nippertje nog een kind van de jaren tachtig. Door hiphop leerde hij al vroeg de kracht van het woord kennen. Naast spoken word-artiest is Stryder actief als rapper. Samen met Gaza maakte hij de mixtape De Stem Van: een kritische reflectie op de samenleving en de wereldpolitiek. Tegenwoordig maakt hij deel uit van het hiphop-collectief Camp Rauw, waarmee hij het debuutalbum Meer dan muziek uitbracht.

Sydney Lowell
De Amsterdamse spoken word-dichter Sydney Lowell vertelt met haar ritmische woordkunst verhalen die doen bewegen. Soms kritisch, soms sensueel, soms introvert, altijd soulful. Sydney is dichter uit noodzaak en ziet haar poëzie niet alleen als reflectie van zichzelf, maar ook als middel om boodschappen te delen met anderen. Haar debuut-EP WORD, bevat gedichten die net als de rest van haar werk beladen zijn met intentie, bezieling en emotie.

 

 

Foto’s:

Manu van Kersbergen door Rutger Burger

Sydney Lowell door Tirza Lempers