Join us
Back
Events

Sites of Memory: Future for the Past

ZATERDAG

09-10-2021

STADSCHOUWBURG
UTRECHT

Sites of Memory presenteert Future for the Past: een reis door de tijd naar “verborgen” verhalen uit het koloniale verleden.

Kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland geven hun visie op dit actuele onderwerp in zang, poëzie, dans, beeldende kunst, en theater. Tussen 1 en 11 juli te zien in Amsterdam, en tussen 2 en 10 oktober in Utrecht.

De voorstelling is volledig corona-veilig en bestaat uit een interactieve wandeling waarin live optredens worden afgewisseld met 360 graden audio en video. Het publiek volgt een route langs verschillende historische locaties en krijgt inzicht in hoe ons koloniale verleden doorwerkt in het heden en ons beeld voor de toekomst. Future for the Past werd in 2020 in Amsterdam ontwikkeld. Naar aanleiding van historische onderzoek naar de koloniale geschiedenis door cultuurhistoricus Nancy Jouwe, is het voorstellingsconcept aangepast naar de stad Utrecht.

Future for the Past staat onder leiding van Sites of Memory oprichters Katy Streek en Jennifer Tosch.

Met de artistieke inbreng van Zuid-Afrikaanse makers Jarett Erasmus, Luke de Kock en Toni Giselle Stuart en Nederlandse makers Jörgen Gario, Jomecia Oosterwolde, Raul Balai en Alejita Silva zijn prikkelende optredens ontstaan die stof tot nadenken geven. De voorstelling is voor het grootste deel in het Engels en heeft ook stukken in het Nederlands, Afrikaans en Papiamentu.

De voorstelling is een samenwerking met de Stadsschouwburg Utrecht, DOX, Kosmopolis, de Gemeente Utrecht, Amsterdam Roots Festival, Poetry Circle Nowhere, het Joods Historisch Museum, de Hortus Botanicus en het Scheepvaartmuseum.

Met

Jörgen UNOM Gario, Benzokarim en Houda Bibouda

Tijden:

13:00 – 14:30 uur

13:15 – 14:45 uur

16:00 – 17:30 uur

16:15 – 17:45 uur