Join us
Back
Events

POETRY CIRCLE MANIFESTATIE

11:30 – 23:30

24 JUNI 2023

@ TOLHUISTUIN, AMSTERDAM

 

 

 

Poetry Circle Manifestatie: dé dag voor spoken word en woordkunst. Voor alle woordkunstenaars, verhalenvertellers, spoken word-artiesten, in de dop of al ontpopt. Voor alle liefhebbers van woorden, gesproken of geschreven. Voor de lezers, de schrijvers, de kijkers, de doeners, de luisteraars, en iedereen ertussenin. Op 24 juni komen we samen om het woord en de kunstenaars te vieren in de Tolhuistuin in Amsterdam, alsof we thuis zijn.  

Vanuit het thema Alsof je thuis bent, nodigen we jullie uit om na te denken en te reflecteren op het gevoel van thuis zijn: wanneer ben je écht thuis en wanneer doe je alsof? Wat is schijngastvrijheid? Heeft de één meer recht op een thuis dan een ander? Wat betekent thuis zijn in je lichaam? En in je taal? 

Met de tuin als hart van deze manifestatie, ben je de gehele dag omgeven door performances, workshops, voordrachten en meer. Vanuit 7 verschillende steden door het hele land, komen de Poetry Circles naar de Tolhuistuin om hun eindproducties met ons delen.  

Kijk en luister naar de makers van Full Circle. Volg workshops van inspirerende artiesten en leer je thuis voelen op papier, op het podium, in de taal of in je lichaam. Bekijk de poëziefilms van Kitchen’s Light en Sjaan Flikweert, en waan je even in een andere realiteit. Voel je thuis om je eigen woorden te delen tijdens de Open Mic.  

’s Avonds neemt Babs Gons je mee door de geschiedenis, het heden en de toekomst van spoken word in Ik draag mijn tong in mijn borst: een Ode aan Spoken Word. Sluit de dag af met Home is Where You Are met o.a. Dean Bowen, Sydney Lowell, Sunni Lamin Barrow en Meral Polat.  

Hier download je het blokkenschema.