Join us
Back
Events

ODE AAN SPOKEN WORD | Poetry Circle Manifestatie

IK DRAAG MIJN TONG IN MIJN BORST – EEN ODE AAN SPOKEN WORD

BABS GONS & GASTEN

20:00 – 21:00

@ TOLHUISTUIN

Download hier het blokkenschema voor de hele dag.

Poetry Circle Manifestatie: dé dag voor spoken word en woordkunst. Voor alle woordkunstenaars, verhalenvertellers, spoken word-artiesten, in de dop of al ontpopt. Voor alle liefhebbers van woorden, gesproken of geschreven. Voor de lezers, de schrijvers, de kijkers, de doeners, de luisteraars, en iedereen ertussenin. Op 24 juni komen we samen om het woord en de kunstenaars te vieren in de Tolhuistuin in Amsterdam, alsof we thuis zijn.  

Elke tijd heeft zijn hedendaagse troubadours, zijn eigen griotten, barden, dichters, luidruchtigen, schreeuwers, declameerders met hun sociale en poëtische commentaar op het leven, de liefde, de dood en alles ertussen. In deze lezing/performance wandelen we terug naar de wortels van deze verteltraditie en langs alle belangrijke stromingen. Wie waren de belangrijkste stemmen van de generaties voor ons en hoe heeft spoken word zich in de loop der tijd ontwikkeld. Over spoken word als sociaal commentaar, als verbinding en over gastvrijheid binnen de taal (wat betekent het om je thuis te voelen in de taal.) 

Met o.a. Babs Gons, Daniëlle Zawadi, Rachel Rumai Diaz, Mirte Hartland, Benzokarim, Geoffrey van der Ven en Sjaan Flikweert

Aanvang: 20:00 

Duur: 1 uur  

Voertaal: Nederlands 

Locatie: IJzaal