Join us
Back
Events

NOWHERE X POETRY CIRCLE: SPOKEN WORD

Op donderdag 8, 15, 22, 29 september, 6, 13, 20 & 27 oktober 2022 + op vrijdag 28 oktober 2022 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 8 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Doe mee met het voortraject van Poetry Circle!

In deze acht workshops word je begeleid door de ervaren spoken word-artiesten Mahat Arab & Daniëlle Zawadi, die verbonden zijn aan Poetry Circle. Leer als beginnende of gevorderde schrijver/dichter/poëet de stap van papier naar podium.

Ontwikkel je eigen schrijfstijl en jouw persoonlijke performance skills. Dit traject is direct jouw toegangskaart voor de auditiedag van Poetry Circle, hét landelijk platform voor spoken word-artiesten.

Mahat Arab is een Arnhemse schrijver en dichter die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Een aantal jaar geleden kwam hij via Mensen Zeggen Dingen in contact met de wereld van poëzie en vond hier een nieuwe passie in. Zijn teksten gaan veel over identiteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. De afgelopen jaren was hij te zien op verschillende clubshows van Mensen Zeggen Dingen en verschillende shows van Poetry Circle Nowhere als onderdeel van het interdisciplinaire collectief MOT. en won hij in 2021 de ILFU Verhalenwedstrijd. In de zomervakantie van 2022 is hij samen met DeBuren mee op schrijfresidentie naar Parijs, om te schrijven aan zijn debuutbundel die in 2023 uit zal komen.

In de workshop reeks zal Mahat zich niet enkel richten op het schrijven. Het is belangrijk wat je zegt, maar als podiumkunstenaar vindt Mahat het ook van belang om te kijken hoe je iets zegt. Je zal dus les krijgen in je stemgebruik, je ruimte op het podium claimen en nog tal van oefeningen die je helpen om ook de teksten op papier te krijgen.

Daniëlle Zawadi (1999), geboren te Kinshasa (DRCongo), schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie. Zawadi kaart onderwerpen aan over haar bi-culturele achtergrond, over vriendschap en ouder worden.
Zawadi is gepubliceerd in onder andere de de Optimist, de Gids, Awater, Hard//Hoofd en de Wintertuin’s Notulen van Het Onzichtbare. Maar op haar dertiende bracht ze haar eerste boek uit, ‘Zoiets noemen we Ruzie’. Ze is sinds de livegang van het literaire platform Vuurland een vast onderdeel van het talenttraject en is één van de bevoorrechte talenten die is opgenomen in het Slow writing Lab van het Nederland Letterenfonds. 
Daarnaast host Zawadi eigen avonden met haar platform voor poëten uit Den Haag, Zwart Schaap, en is coördinator van de Poetry Circle 070. In 2020 won Zawadi op het 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award. In 2021 debuteerde Zawadi met haar one woman spoken word show ‘Alstublieft, Zawadi’ in theater.

Daniëlle Zawadi geeft geregeld workshops in het middelbaar onderwijs; van onderbouw en praktijk onderwijs, tot in de bovenbouw. In de lessen behandelt ze onderwerpen over wat spoken word is, identiteit en meertaligheid. Juist om ook bij jongeren de horizon te verbreden en een veilige ruimte te bieden om een andere kant van zichzelf te tonen. Bij een groep die meer diepgang wil en wellicht al schrijvende is, gaat het al snel over de positie die we op intersectioneel niveau innemen in de maatschappij. Centrale vragen tijdens deze workshops zijn onder andere: Wat betekent de ’tweede generatie’? Welke geschiedenis durven we uit te spreken? Wat heeft Generation Z te zeggen? Welke schaamtecultuur leeft er tijdens het ‘code-switchen’?