Join us
Back
Events

Enter New Babylon

29 september t/m 15 oktober

@ IMPAKT, Utrecht

Van 29 september tot en met 15 oktober staat de theatrale virtual en mixed reality installatie Enter New Babylon bij IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] in Utrecht.

Enter New Babylon is een virtual reality-project dat de mogelijkheden en grenzen van een toekomstige wereld voor creatieve nomaden onderzoekt. Zet je koptelefoon op en stap in de ongrijpbare wereld van New Babylon. Het is de thuisbasis van de Homo Ludens (de spelende mens), in de jaren zestig bedacht door de Nederlandse schilder Constant Nieuwenhuys (1920-2005). Jonge, activistische spoken word-artiesten en ontwerpers reflecteren op New Babylon via virtual en mixed reality in een theatrale installatie bestaande uit vier ‘ervaringen’. Is het alles waar Constant van droomde of is het een nachtmerrie geworden?

De installatie bestaat uit vier ervaringen: Blooming New BabylonEcho’s van het vergeten, Het verleden van een toekomst stad en We willen onze dagen niet vullen met spijt.

Enter New Babylon is een productie van Constant 101 (Fondation Constant), Feikes Huis, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Over Het IJ en Poetry Circle.

Met teksten van Jasper Albinus, Steff Geelen, Roziena Salihu, Nabil Thkidousset, Nina Vermeulen en Luna Wick.

Dit project wordt ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Letterenfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst