Join us
Back
Events

Eerlijk avondje | Mensen Zeggen Dingen x Poetry Circle

Het Eerlijk Avondje is gekomen, het avondje van Mensen Zeggen Dingen & Poetry Circle! Met keiharde dingenzeggers, die geen blad voor de mond nemen. Een activistisch avondje, op 5 december, omdat de wereld wel wat uitgesproken woorden kan gebruiken. Verwacht feministische leuzen, antiracistische chants, en oproepen tot klimaatgerechtigheid. Een heerlijk eerlijke avond, vol spoken word, poëzie en muziek.

Line-up

Mees van Rijswijk  is een woordkunstenaar en zacht-activist uit Leeuwarden. In hun teksten vind je geen overbodige lettergrepen. Daardoor kan hij maatschappelijke thema’s op een subtiele, toegankelijke manier aansnijden. Met een korreltje zout voor onderweg neemt Mees je mee in hun genderloze wereld.

lee-ursus alexander is curator en maker, spoken word-kunstenaar en vooral een ‘Afrikaanse’ presentator uit Kaapstad. Opgegroeid in het post-apartheid Zuid-Afrika, te midden van de sociaal-economische uitdagingen en het aanbod van de straatcultuur, werd sociaal bewuste rap en meer specifiek de hiphopcultuur enigszins een coping-mechanisme en een leidend licht voor het overleven in het getto.

Soula Notos is een performer (theater, spoken word, stand-up comedy, storytelling). Ze maakte onder meer de voorstellingen Doctor, what do cowgirls dream about?, Heimwee, en Wie ben je als niemand kijkt? Deze laatste speelde ze op festivals in Londen, Praag, Oslo, Amsterdam, en op Oerol en Festival Boulevard.  Haar werk richt zich op thema’s als: empowerment, verbinding, vrijheid, lichtheid. Ze vertelt verhalen om te verbinden, te veranderen, te lachen. Om niet te vergeten.

Jos Nargy is performer en dichter. Jos is samen met Joep Hendrikx lid van de Poezieboys. Zij hosten de Poeziebar en ze staan al jaren in de theaters en festivals zoals de Parade en Oerol. Die speelt ook bij Thomas, Sacha en Jos. Verder speelt Jos graag Dungeons and Dragons en kijkt die graag naar vogels.

Eauxby is Congolees-Nederlandse en maakt al muziek zolang hij zich kan herinneren. Sinds hij op 14-jarige leeftijd de podia betrad, is hij constant bezig geweest met het ontwikkelen van zijn creatieve identiteit. Na 15 jaar actief te zijn geweest in de creatieve industrie als artiest, fotograaf, videograaf en animator was het tijd voor een pas op de plaats. Tijd om zijn creatieve identiteit te herontdekken.

Stryder is Palestijn, poëet en op het nippertje nog een kind van de jaren 80. Een simpele man, maar wel een met een uitgesproken mening. Naast spoken word artiest is Stryder ook actief als rapper. In 2012 bracht hij samen met Gaza de mixtape ‘De Stem Van’ uit: een kritische reflectie op de staat van onze samenleving en wereldpolitiek. Tegenwoordig is hij onderdeel van hiphop collectief Camp Rauw, waarmee hij in 2023 het debuutalbum ‘Meer dan muziek’ uitbracht.

Robbie Wallin is acteur, theatermaker en presentator. Robbie is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schrijft en voert vaak zijn eigen shows uit. Hij schreef de show Bakfiets en werkte samen met Buleshkaj aan de productie Godenzonen.  Hij produceert muziek onder de naam Man van de Buurt en treedt op met JOSH&ROBS, een muzikaal duo. Als presentator kun je hem vinden op diverse podia door het hele land, waaronder als vaste presentator van Mensen zegt dingen Late Night in Theater Bellevue,