Join us
Back
Events

Constant 101: Enter New Babylon @Over het Ij Festival

9 t/m 18-07-2021

Enter New Babylon is een virtuele voorstellingservaring geïnspireerd door de futuristische stad die beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys tussen 1956 en 1974 ontwikkelde.

Hij verbeeldde zijn ideeën over een nieuwe wereld in een van de meest visionaire en omvangrijke project uit de naoorlogse kunstgeschiedenis, bestaande uit maquettes, tekeningen, prenten en schilderijen. Tot op de dag van vandaag, en misschien juist wel in de huidige maatschappij, een inspiratiebron voor velen. Gebruikmakend van virtual reality en verhalen van jonge activistische dichters ontstaat er een nieuwe interpretatie van New Babylon waar Constant alleen maar van kon dromen. Of is het misschien wel een nachtmerrie?

Fondation Constant is een internationaal kenniscentrum over beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys, beter bekend als Constant. Samen met de HKU Master Scenography, spoken word platform Poetry Circle, production partner Feikes Huis en Over het IJ produceren zij de voorstelling Enter New Babylon. Door deze samenwerking van deze partners uit verschillende disciplines wordt een bijzondere, nooit eerder geëvenaarde VR installatie ontwikkeld waarbij iedere partner betrokken is vanuit zijn of haar expertise.

Met:

Jasper Albinus // Steff Geelen // Roziena Salihu // Nabil Tkhidousset // Nina Vermeulen // Luna Wicks