Join us
Back
Events

Over Maskers Dragen @Brainwash Festival

ZONDAG

31-10-2021

20:00 – 20:45

THEATER BELLEVUE

AMSTERDAM

 

In het kader van het Brainwash Festival spelen oud-deelnemers Steff Geelen en Mahat Arab samen met Naeeda Aurangzeb een voorstelling spelen, gebaseerd op Naeeda’s boek “365 dagen Nederlander”.

Naeeda beschrijft in haar boek haar ervaring van het wonen in Nederland, waar ze onderhand al 43 jaar lang elke dag ongevraagd blootgesteld wordt aan opmerkingen en goedbedoelde, doch misplaatste, grapjes over haar culturele achtergrond en religie. In haar boek presenteert ze de werkelijkheid waar mensen van kleur elke dag in leven, waar de optelsom van de, op het eerste oog onschuldige, interacties van Naeeda en haar naaste vrienden van kleur elke dag opnieuw hebben met witte Nederlanders.

In de voorstelling worden deze thema’s van racisme en microagressie aangehaald, evenals vragen over het dragen van maskers in verschillende omstandigheden en het schrijven vanuit verschillende identiteiten, rollen en blikken.

De voorstelling speelt in de Kleine Zaal van Theater Bellevue. Het Brainwash festival is al uitverkocht, maar geannuleerde tickets kunnen weer beschikbaar worden. Hier check je of dit het geval is.