Join us
Back
Events

Alstublieft, Zawadi @Fringe Festival

VRIJDAG

03-09-2021

18:00-19:00

Dus aan u allen, Alstublieft, Zawadi. Het is de debuut one-woman spoken word show van Daniëlle Zawadi.

In Swahili betekent zawadi geschenk. Dat is ook de naam die Daniëlle draagt op haar officiële papieren. Voor het eerst in een lange tijd heeft Daniëlle geen studenten OV meer. Het volwassen leven is hier en dat bestaat uit soliciatiegesprekken. En zo ook een om een vriendschap aan te gaan. Voor een kleine club zal Daniëlle voordrachten en verhalen delen rondom vriendschap, ouder worden, womanism, zelfacceptatie en natuurkunde.

Over de maker

Daniëlle Zawadi staat bekend om spoken word performances, maar is boven alles een prozaschrijver. Haar verhalen gaan veelal over het leven in Nederland als iemand van ‘de tweede generatie’. Ze is geboren in DRCongo en opgegroeid in Nederland. Ze kaart maatschappelijke fenomenen aan en wat het betekent om ouder te worden. Ze won de derde plaats in de nationale Kunstbende categorie taal in 2017 en publiceerde in haar dertiende levensjaar haar eerste roman, Zoiets noemen we Ruzie.

Nu heeft ze werken gepubliceerd op de Optimist, Hard//Hoofd, Wintertuin’s Notulen van het Onzichtbare en De Digi-Gids. Ze won tijdens de 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Haar passie voor de woordkunst heeft haar ertoe gedreven een eigen platform voor poëten in Den Haag te creëren: Het Zwarte Schaap, de winnaar van de Haagse C 2020. Daarnaast is de coördinator van Poetry Cirle 070 en deelnemer van het Letterenfonds Slow Writing Lab 2021.