Join us
Back

Vacature | Programmaleider

Poetry Circle is per 1 januari op zoek naar een programmaleider voor 24 uur per week.

Over Poetry Circle

Poetry Circle is hét landelijk platform voor spoken word. Door het hele land bieden we beginnende woordkunstenaars, ervaren artiesten en liefhebbers van spoken word plekken om elkaar te ontmoeten en met elkaar te leren. 

Poetry, people, power, play. Dat zijn de kernprincipes van Poetry Circle. Poëzie performen is het vertellen van een verhaal – jouw verhaal, de verhalen die belangrijk zijn om te delen. Van persoonlijke ervaringen tot grotere issues, bij Poetry Circle is elk verhaal welkom. Bij ons draait het om echtheid. Met onze workshops, talentontwikkelingstrajecten en intieme podiumavonden nodigen we schrijftalenten uit om hun eigen stem en stijl te vinden en zich te ontwikkelen als schrijver en performer. 

Wat ga je doen? 

Als programmaleider ben je het fundament van een jong, ambitieus en talentvol team. Je geeft leiding aan drie producenten/programmamakers. Samen met hen én met de overkoepelende directie (directeur en zakelijk leider) geef je vorm aan de richting en samenhang van Poetry Circle op de lange termijn. Je bewaakt de kwaliteit van het programma en bent eindverantwoordelijk voor de (jaar)planning, productie, evaluatie en het budget. Daarnaast bewaak je een soepele workflow en een fijne sfeer binnen het team. Als gezicht onderhoud je partnerschappen en vertegenwoordig je Poetry Circle in overlegnetwerken en bij belangenorganisaties. Ook schrijf je mee aan subsidieaanvragen.  

Wie zoeken we? 

Onze ideale kandidaat is een bevlogen teamspeler die verliefd is op het gesproken woord. We werken graag samen met iemand die maatschappelijk betrokken is en open staat voor verschillende perspectieven. Daarnaast is onze gedroomde programmaleider gestructureerd, een enthousiaste aanpakker en een vlotte schrijver.  

We zien het verder als een grote meerwaarde als je de volgende dingen in huis hebt: 

  • ervaring als leidinggevende 
  • kennis van de creatieve sector 
  • kennis van het financiële proces 
  • ervaring met het werven van fondsen 

Wat bieden wij? 

Als programmaleider Poetry Circle werk je in hetzelfde kantoor als het programmateam Nowhere, bij productiehuis Nowhere, een voormalig schoolgebouw in Amsterdam-Oost. Dit ‘Huis voor talent’ is een veilige, uitdagende plek voor creatieve kinderen en jongeren en jonge kunstenaars. Het is bovendien een stimulerende werkomgeving, waar je volop interessante mensen ontmoet en waar veel ruimte is voor de inbreng van jouw eigen ideeën. Je werkt binnen een klein, hecht en creatief team van jonge mensen van allerlei achtergronden. We bieden verder een salaris van minimaal 2650 euro en maximaal 3150 euro op basis van een 36-urige werkweek, een pensioenregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Is deze baan op je lijf geschreven? Stuur dan je motivatie en cv naar sollicitatie@poetrycircle.nl vóór maandag 14 november o.v.v. ‘sollicitatie Poetry Circle’. Je kunt je sollicitatie richten aan zakelijk leider Jona Dekker. Op 16 november hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De eerste ronde gesprekken vinden in de week van 21 november 2022.  

Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Jona Dekker of Michel de Rooij op 020-4636912.