Join us
Back

#09 Makers van de Maand

Elke maand stellen wij jullie graag voor aan twee makers uit onze Inner Circle. Deze maand: Rellie Telg en Dorothy Blokland. 

Rellie Telg is niet haar naam, huidskleur of beroep… Graag blaast zij stillevens leven in met haar pen. Creëert zij nieuwe werelden met wat zij onderweg vindt. Bouwt woordbruggen van haar hart naar het jouwe en serveert het alledaagse in een nog onbekend jasje. 

Rellie heeft veel podia beklommen, in zowel binnen- als buitenland. Perdu, The Stage, Uitgesproken Queer, Poëziebus, Bijlmer Parktheater, Art Harder, Onuitgesproken, Ongehoord, Hongerige Wolf en vele andere plekken. Zij speelde in voorstellingen en geeft regelmatig workshops. Kortom, all over the place dus houd haar goed in de gaten! 

Dorothy Blokland (1985) is theatermaker, spoken word artiest, actrice, host en maakt educatieprogramma’s voor verschillende grote toneelgezelschappen. Het ontwikkelen van nieuwe teksten aan de hand van persoonlijke verhalen is een vorm die Blokland blijft gebruiken in haar werk .

Haar werk is interdisciplinair en bevat elementen van theater, film en spoken word. Sinds 2017 staat ze regelmatig met Yahmani Blackman op het podium, de twee vormen het theaterduo Blackman&Blokland. Samen maakten ze de voorstellingen Anansi en de nieuwe wereld (2018), waarmee Dorothy een Zilveren Krekel won en We gaan het hebben over haar (2018), die werd genomineerd voor de BNG Bank prijs. Haar energie, humor, hart voor de wereld en de lenigheid van haar stem blijven iedereen bij die haar heeft gehoord of gezien.