Join us
Back

#06 Makers van de Maand

Elke maand stellen we jullie graag voor aan een nieuw én een bekend gezicht uit onze Inner Circle. Deze maand: Marijke Huisman en Jasper Albinus.

Marijke is coördinator van Poetry Circle 058 Leeuwarden. ‘s Nachts slapen sommige mensen, Marijke schrijft liever. De nacht geeft haar de rust en ruimte om haar gedachtes los te laten en op te schrijven. Thema’s zoals het leven, relaties, angsten en onzekerheden zoals zij die om haar heen ziet komen aan bod. Ze heeft als doel om het publiek achter te laten met iets om over na te denken.  
Marijke werkt momenteel voor Dichter Bij Leeuwarden, een platform voor woordkunstenaars. Ze heeft de documentaire “Ik ben ook iemand” gemaakt, die meerdere prijzen won: het betreft een poëtisch portret over opgroeien, veel verhuizen en een onstabiele jeugd.  

 

Jasper schrijft, dicht en staat doorgaans op het podium. Hij sloot zich in 2017 aan bij Poetry Circle 020. Namens Poetry Circle speelde hij onder andere mee in de voorstelling Sites of Memory, een theatrale boottocht door de grachten van Amsterdam over het koloniale verleden. In 2018 werd hij geselecteerd voor de schrijfmaster Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. 
Zijn dichtkunst en performance gebruikt hij als instrumenten om vraagstukken rond identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar te maken. Zijn werk is te bewonderen op diverse podia. Soms staat hij op een literair festival, dan weer in het theater of levert hij een poëtische bijdrage aan een debat. Zo was hij te zien op Oerol, tijdens Brainwash en in de Melkweg. Zijn werk is opgenomen in de bloemlezing Hardop van uitgeverij Atlas Contact, een staalkaart van de spoken word-scene in Nederland