Join us
Back

De Tijd is om, | Derek Otte

Dichter en spoken-word artiest Derek Otte gaat de theaters in met zijn theaterdebuut De tijd is om,. Van zaterdag 14 mei tot en met vrijdag 17 juni tourt de voorstelling langs de Nederlandse theaters. Op zaterdag 28 mei is de première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

In De tijd is om, neemt Derek Otte ons mee door zijn leven. Zelf is hij het hoofdpersonage in het stuk, maar ‘tijd’ is zijn vaste tegenspeler. Welke invloed heeft tijd gehad op zijn perspectief, zijn kijk op het leven en de wereld om hem heen? Welke lessen vallen daaruit te leren? Het antwoord op deze vragen vormen samen een multidisciplinaire voorstelling waarin Rass King en Rob van Gameren een muzikaal duo vormen. In combinatie met de projecties van videokunstenaar Bouba Dola, zorgt dit voor een krachtige combinatie van taal, muziek en beeld. In De tijd is om, neemt Derek het publiek op geheel eigen wijze mee op reis door zijn hoofd van stotteraar tot woordkunstenaar.

Over Derek Otte
Al jaren is Derek Otte een veelgehoorde naam in het Nederlandse poëzielandschap. De Rotterdammer is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars die hun verhalen niet alleen op papier maar vooral op het podium delen. Als stotterend jongetje was dat iets waar Otte enkel van kon dromen. Spreken vormde lange tijd een groot obstakel. Hij vond noodgedwongen zijn uitweg in het schrijven, aanvankelijk geïnspireerd door de tegeltjes van Toon Hermans in de hal bij zijn oma en opa thuis. Later kwam, via een cassettebandje waarop rapper 2Pac te horen was, hiphop in zijn leven. Beide invloeden zijn nog duidelijk merkbaar in het werk dat hij maakt: afwisselend scherp en luchtig, maatschappelijk en persoonlijk, via vlugge en vernuftige teksten op het podium en korte ‘regeltjes en rijmpjes’ op Instagram. Sinds 2015 bracht hij vier succesvolle dichtbundels uit. In 2017 en 2018 was hij stadsdichter van Rotterdam.

Hier bestel je tickets.