Join us
Back

#05 Makers van de Maand

Elke maand stellen we jullie graag voor aan een nieuw én een bekend gezicht uit onze Inner Circle. Voor editie #05: Daniëlle Zawadi en Bowie Barbiers.  

 

Daniëlle Zawadi (1999), geboren te Kinshasa, schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie. Zawadi kaart onderwerpen aan zoals haar bi-culturele achtergrond, vriendschap en ouder worden.  

Zawadi is gepubliceerd in, onder andere, de Optimist, de Gids, Awater, Hard//Hoofd en de Wintertuin’s Notulen van Het Onzichtbare. Ze is sinds de livegang van het literaire platform Vuurland een vast onderdeel van het talenttraject en is één van de bevoorrechte talenten die is opgenomen in het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. 

Daarnaast host Zawadi eigen avonden met haar platform voor Poëten uit Den Haag, Zwart Schaap, en is coördinator van de Poetry Circle 070. In 2020 won Zawadi op de 1st Queer & Feminist Poetry Awards, de Black Indigenous People of Color Voice Award. 

Bowie Barbiers, onze Redder in Rood, is woordkunstenaar, ontwerper, BABS en visueel storyteller. Hoe haar teksten ontstaan? Recht uit haar hart, in opdracht, omdat het eruit moet, vanuit een gebeurtenis, door fascinatie, frustratie en natuurlijk uit liefde. 

Bowie was op uiteenlopende podia te zien, stond in de finale van NK Poetry Slam en speelde o.a. in de voorstelling Sites of Memory. Vergeet niet haar website te checken, omdat het zo de moeite waard is, en natuurlijk om te zien waar ze de komende tijd zal optreden.