Join us
Back

#03 Makers van de Maand

Elke maand stellen we jullie graag voor een nieuw én een bekend gezicht uit ons makersnetwerk. In april: Mirte Hartland en Geoffrey van der Ven.

Mirte is singer-songdichter, musicerend woordkunstenaar, taalgoochelaar met gitaar. Door te jongleren met gezongen en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar melodie en verhaal elkaar versterken. 
Haar werk bestaat uit een zorgvuldig gecomponeerde collage van sferen en beelden met een melancholische ondertoon. Haar live act is klein en persoonlijk met een uitgebalanceerd geluid. 
In naam van Poetry Cirlce Nowhere schreef, maakte en speelde zij voorstellingen voor festivals als Oerol, Lowlands en De Parade. Hiernaast produceert zij opnames van eigen werk en begeleidt zij jonge talenten bij het schrijven voor het podium. 

Geoffrey is een Nederlands-Nigeriaanse spoken word-artiest met focus op de BIPOC en LGBTQ+ verhalen die we nergens anders horen. Want zonder representatie verdwijnen verhalen uit het oog van het publiek en raken ze hun betekenis kwijt. Geoffrey is onder andere een ambassadeur van Spraakuhloos, het Rotterdam Street Culture Festival en heeft onlangs de “Poet of the Year” award gewonnen bij de Queer & Feminist Poetry Awards. In september van dit jaar staat hij in samenwerking met Poetry Circle op het Fringe Festival Amsterdam.