Join us
Back

#02 Makers van de Maand

Elke maand stellen we jullie voor aan een nieuw én een bekend gezicht uit ons makersnetwerk. Deze maand: Sjaan Flikweert en Houda Bibouda.  

Sjaan Flikweert is danseres en spoken word-artiest. Momenteel coacht ze bij Poetry Circle Nieuw West. Ze is afgestudeerd van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en heeft haar werk verdiept bij l’Ecole des sables in Senegal en New York. Ze stond al door de hele wereld op verschillende podia en haar werk is in 2019 opgenomen in de bloemlezing Hardop, de staalkaart voor Nederlandse spoken word.
Ze geeft les in spoken word en dans op verschillende scholen door Nederland. Ze schrijft over uiteenlopende thema’s vanuit persoonlijk verhaal in relatie tot haar sociaal maatschappelijke context. Soms geeft ze een poëtische bijdrage aan een tafeldebat, een andere keer staat ze in grote theaters en alles daartussen. De taal van Sjaan is een symbiose van verbale en non-verbale taal die altijd garant staat voor een opwindende performance.  

Houda Bibouda (1992) schrijft, performed, onderneemt, organiseert, is conceptontwikkelaar, coach en host. Ze schrijft onder het pseudoniem Tough and Vulnerable omdat zij kracht ziet en voelt in kwetsbaarheid. Ze zet zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken, is een anti-racisme actiegroep genaamd For Our Community in Tilburg gestart en organiseert Safe Space events. Haar officiële debuut was bij Wordsplay van Wonda Collective tijdens International Woman’s Day in 2019. Voor Opera Forward Festival 2021 nam zij de zonde Jaloezie voor haar rekening.