Join us
Back

#01 Makers van de Maand

We stellen jullie graag elke maand voor aan een nieuw én een bekend gezicht uit ons makersnetwerk. Deze maand: Poetry Circle 070-coördinator Benzokarim (Karim Ellouta) en Poetry Circle 020-coach Steff Geelen. 

Benzokarim is één van de nieuwe gezichten van ons makersnetwerk. Karim (1996) is spoken word-artiest, dichter en studeert aan de Hogeschool Rotterdam. Als coördinator van Poetry Circle 070 en docent in opleiding timmert hij hard aan de weg voor een nieuwe generatie wereldverbeteraars. In 2020 was hij derde op het NK Poetry Slam.
Karim ontroert al voordat hij heeft gesproken met zijn aanwezigheid. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd met emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Rouw, onzekerheid en het navigeren van het volwassenleven vormen de rode draad in zijn werk. In een tijd waar afstonden nog nooit zo groot waren, poogt Karim met zijn woorden intimiteit te bieden.
Daarnaast is hij druk bezig met zijn debuut als schrijver: zijn dichtbundel gaat dit jaar het licht zien.

Steff Geelen is al een tijdje onderdeel van ons netwerk, maar mag zeker nog eens in het zonnetje gezet worden. Steff Geelen (1995) is schrijver en performer. In diens werk probeert Steff een theatrale taal te vinden voor ‘het tussenin’, als plek van ont-weten, fantasie en contradictie.
Steff is sinds 2016 betrokken als woordkunstenaar en coach bij Poetry Circle Nowhere en van 2018-2019 volgde hen de vooropleiding voor jonge theatermakers bij Likeminds – De Factory. In opdracht van Likeminds maakte hen in 2019 de voorstelling ‘Geen tijd te verliezen’ met een jojo, een kapotgewaaide paraplu en een springtouw over het dementerende brein van diens opa.
Steff is initiatiefnemer en organisator van Uitgesproken Queer, een platform dat LHBTI+ kunstenaars en hun kunst een podium geeft. Gepubliceerd werk is o.a. te vinden op EXPOSED, De Optimist, Hard//Hoofd, NPO Radio 1 & 5 en in Kluger Hans.