Join us
Back

Gefeliciteerd!

De afgelopen tijd heeft het netwerk van Poetry Circle Nowhere niet stilgezeten: er zijn verschillende nominaties en prijzen in de wacht gesleept door onze spoken word-artiesten. 

Programmaleidster Zeinab El Bouni is genomineerd voor de Amsterdams Prijs voor de Kunst. Het juryrapport beschrijft haar als “een van de jonge drijvende krachten binnen de spoken word-scene in Amsterdam”. De jury vindt dat Zeinab, met haar vlijmscherpe teksten, heeft laten zien dat ze een veelbelovende, verbindende en geëngageerde stem is binnen de Amsterdamse woordkunst. Naast haar bijdrage aan de spoken word-scene, toont Zeinab haar maatschappelijke betrokkenheid door in haar vrije tijd boksles te geven aan jonge meiden. “Het is dan ook met veel plezier dat de jury Zeinab El Bouni nomineert voor de Amsterdamprijs voor de Kunst”, concludeert het rapport.
In oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Zeinab! 

Jasper Albinus is, door niemand minder dan Ellen Deckwitz, genomineerd voor de prijs voor opkomend talent, als onderdeel van De Johnny 2021. De Johnny is een oeuvreprijs voor podiumpoëzie. De prijs wordt uitgereikt aan een dichter, woordkunstenaar of podiumkunstenaar die op uitzonderlijke wijze bijdraag, of heeft bijgedragen, aan de receptie van poëzie in het Nederlands taalgebied. Ellen beschrijft Jasper als een multi-talent: “Zowel op het podium als op papier valt zijn werk op door de muzikaliteit, de gelaagdheid, de vindingrijkheid. Iemand wiens Moluks-Indische wortels zorgen voor aangrijpende gedichten, die niet alleen de eigen identiteit bevragen, maar ook die van een Nederland waar er voor de uitzondering op de regel steeds minder ademruimte is.” Op 12 november wordt de winnaar van De Johnny bekendgemaakt.

Gefeliciteerd Jasper! 

Oud-deelnemer (013) Mahat Arab heeft de tweede editie van ILFU’s Verhalenwedstrijd gewonnen, met zijn spoken word-opname, getiteld ‘Part-time vaders’. Hij ontving de hoofdprijs van 5000 euro met zijn verhaal, die geselecteerd werd uit alle 723 inzendingen. De jury prees zijn opname om de rauwe vertelstem, integriteit en kwetsbaarheid. “Het is persoonlijk én universeel, urgent en maatschappelijk. Het ontroerde ons, ondanks dat het technisch niet perfect was,” stelt de jury. “Mahats verhaal toont ons wat elke verhalenverteller zou moeten durven. Integriteit boven ironie, kwetsbaarheid boven moraal. Deze stem mag door iedereen gehoord worden.”

Gefeliciteerd Mahat! 

Oud-deelnemer (040) Monique Hendriks is Nederlands Kampioen Poetry Slam 2021. Na te zijn geselecteerd uit de voorrondes, nam Monique het op tegen 10 andere Poetry Slam-artiesten in TivoliVredenburg in Utrecht. Met een verschil van 1,5 decibel verkoos de applausmeting van het publiek Monique als de winner. De jury roemde haar om haar verbeeldingskracht en performance. “Hendriks is een stem die zich nog heel erg gaat ontwikkelen, dat wordt een hele groter dichter,” aldus jurylid en stadsdichter van Rotterdam Anne Vegter.

Gefeliciteerd Monique!