Join us
Back
Workshops

Poetry Circle in Amsterdam Nieuw West

VERLOPEN!

Vanaf 14 februari gaat Poetry Circle 020 Nieuw-West van start. Een nieuw traject van Poetry Circle Nowhere in New Metropolis Nieuw-West.

Wil je jezelf ontwikkelen als spoken word-artiest maar vind je een seizoen workshops volgen te lang? Proef dan de sfeer van Poetry Circle tijdens dit verkorte traject!

8 weken lang worden deelnemers gecoacht door Sjaan Flikweert en Zeinab El Bouni. Samen met een kleine groep werk je elke week aan je teksten en je performance skills. Je hoeft geen auditie te doen, maar we ontvangen graag je motivatie in de vorm van een tekstje met een foto, of een filmpje, en wie weet zien we je in februari bij de eerste Poetry Circle 020 Nieuw-West. 

New Metropolis, onderdeel van Pakhuis de Zwijger, is terug te vinden in Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost. Het is bedoeld om een plek te zijn waar buurtbewoners, ambtenaren, jongerenwerkers, projectontwikkelaars, startende ondernemers en professionals van wooncorporaties en welzijnsorganisaties elkaar ontmoeten. Maar vooral gaat het om jongeren, scholieren en studenten: wat zij elkaar te vertellen hebben, over hun dagelijks leven, maar ook de toekomst van hun stadsdeel. Belangrijke thema’s zijn wonen, onderwijs, sociale veiligheid en zorg, maar er is zeker ook ruimte voor talentontwikkeling, ondernemerschap, maatschappelijk leiderschap en voor onderwerpen als racisme en discriminatie, drugsgebruik en geweld op straat. 

Coaches | Zeinab EL Bouni & Sjaan Flikweert

Zeinab El Bouni begon heel voorzichtig met schrijven, heel voorzichtig met optreden en nu, zo’n jaar of vier nadat ze zich aansloot bij de Poetry Circle, is het voorzichtige eraf en staat ze vol vuur op het podium. Met de urgentie waarmee ze haar verhalen vertelt weet ze je mee te nemen en te boeien. (En het mooie is, ook als ze stil is, spreken haar ogen verder. )

Sjaan Flikweert is danseres en spokenwordartiest. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en heeft haar werk verdiept bij l’Ecole des sables in Senegal en in New York. Vanaf 2009 is zij onder de vleugel van Poetry Circle Nowhere actief als spokenwordartiest.  Ze schrijft over uiteenlopende thema’s vanuit persoonlijk verhaal in relatie tot haar sociaal maatschappelijke context. Soms geeft ze een poëtische bijdrage aan een tafeldebat, een andere keer staat ze in grote theaters en alles daartussen. De taal van Flikweert is een symbiose van verbale en non-verbale taal die altijd garant staat voor een opwindende performance.