Join us
Back
Workshops

Hack Site | Steff Geelen

21 mei 2022

11:00 tot 13:00 & 14:00 tot 16:00

Hack Site

Strandeiland, IJburg

Hoe creƫer je herinneringen op nieuwe grond? Wie bepaalt hoe het leefgebied wordt ingekleurd?

Urban Campsite presenteert van 19 tot 30 mei Hack Site: een kunstinstallatie van bouwhekken op Strandeiland, de toekomstige woonwijk op IJburg. Deze installatie speelt met vragen over de toekomst van een stad. Het decor van bouwhekken dient om het gebied in te lijven of toe te eigenen: het eiland wordt ‘gehackt’.

Vanuit deze vragen en het specifieke thema “het innemen van een nieuwe plek” geeft Poetry Circle 020-coach Steff Geelen twee spoken word-workshops op zaterdag 21 mei, van 11:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 16:00. Tijdens deze workshops werken deelnemers aan teksten die uiteindelijk worden opgenomen en de gehele ‘hack’-periode op Hack Site te horen zijn. De teksten van de deelnemers worden eveneens geprint en in de kunstinstallatie gebruikt. Als kers op de taart worden deze teksten ook op de daadwerkelijke bouwhekken geplaatst, wanneer er op het Strandeiland gebouwd gaat worden.

Zin om mee te doen? Mail dan naar info@urbancampsiteamsterdam.com. Vermeld hierbij je naam, je telefoonnummer en het tijdstip van de workshop. LET OP: heb je eerder gemaild, maar geen bevestiging ontvangen? Mail dan even opnieuw!